03.07.2008. / 19:00

Autor: Petra Horvat

Zagreb

Studentski zbor Filozofskog fakulteta: 'Tražimo smjenu Darija Škegre'

Glavni problem, ističu studenti, je sistem dodjeljivanja soba u studentskim domovima, zbog čega su studenti najavili prosvjed koji Škegro nije podržao

Studentski zbor Filozofskog fakulteta (SZFFZG) traži smjenu Darija Škegre, predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu (SZZG), jer smatraju kako su njegovi postupci u posljednjih par dana u potpunosti promašeni. Zbor osuđuje odluku predsjednika Škegre kako neće stati iza Ad hock formirane skupine studenata koja je za petak, 4. srpnja u 12 sati organizirala prosvjed ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa kako bi ukazali na probleme u sustavu dodjeljivanja soba u studentskim domovima. Spomenuti prosvjed podupire SZFFZG.

U propćenju stoji kako, nasuprot tomu, predsjednik Škegro "režirao tragikomičnu tribinu u kinu Forum Studentskog doma "Stjepan Radić", sazvao i održao medijsku konferenciju u suradnji s onima protiv kojih je usmjereno studentsko nezadovoljstvo te organizirao prosvjed pred SC-om u isto vrijeme kada se održava prethodno najavljen prosvjed studenata".
Priopćenjem se ističe kako se time Škegro izravno suprotstavio nezavisnoj studentskoj inicijativi zbog čega je Zbor Filozofskog fakulteta na današnjoj sjednici donio odluku da se održi izvanredna sjednica Skupštine SZZG-a na kojoj će se izglasati nepovjerenje i smjena predsjednika SZZG-a.

Ravnatelj Studentskog centra Sveučilišta u zagrebu (SC)n Niko Vidović u posebnom priopćenju je izjavio kako žali zbog nesporazuma koji je kod studenata izazvao prvi dio rezultata natječaja za dodjelu smještaja u studentskim domovima. "SC je primio 6380 zahtjeva, a 2803 mjesta je raspodijeljeno temeljem izravnog prava upisa u domove", izjavio je Vidović i dodao kako je preostalih 1325 mjesta predviđeno za starije studente.

Dario Škegro je odbacio tvrdnje kako Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu ne podržava prosvjednike. "Studente okupljene ispred SC-a ću pozvati da podrže kolege koji će prosvjedovati ispred MZOŠ-a", dodao je. Škegro tvrdi i kako je u do sada poduzetim akcijama učinjen niz pozitivnih stvari koje će pridonijeti kvalitetnom rješenju problema smještaja u studentskim domovima.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika