04.07.2008. / 08:42

Autor: Katarina Zorić

OPTIMIZAM

Sanader: Pregovore za ulazak u EU završiti ćemo 2009.

Hrvatska se mora prilagoditi standardima EU-a i da je iluzija kako u Uniju možemo ući takvi kakvi jesmo, kaže Sanader

Hrvatska će završiti pregovore za ulazak u Europsku uniju 2009. godine, izjavio je to premijer Ivo Sanader u emisiji Magazin HTV-a. Premijer smatra kako je manje važno hoće li to biti lipanj ili rujan. Nakon toga će biti potrebno godinu dana za ratifikaciju završetka pregovora u zemljama članicama EU-a i referedum u Hrvatskoj o pristupanju. Do tada nas dijele još dvije i pol godine, a Sanader smatra kako će se u tom vremenu riješiti problemi oko Lisabonskog ugovora.

Na pitanje treba li žrtvovati godinu dana u pregovorima kako bi se postigli bolji uvjeti, premijer je rekao da Hrvatska pregovara i brzo i kvalitetno. Dodao je da se Hrvatska mora prilagoditi standardima EU-a i da je iluzija kako u Uniju možemo ući takvi kakvi jesmo.

Govoreći o potpori građana za pristupanje EU, Sanader je rekao kako hrvatski građani reagiraju emotivno i stoga mu je, kako kaže, razumljiv pad potpore za ulazak u EU nakon što su Irci odbili Lisabonski ugovor.

Sanader je uvjeren da će porasti podrška za ulazak Hrvatske u EU nakon 25. srpnja ako Francuska organizira Međuvladinu konferenciju na kojoj bi Hrvatska otvorila nekoliko novih poglavlja za pregovore, a možda jedno do dva i zatvorila.



Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika