04.07.2008. / 16:56

Autor: Nina Tomljanović

Osijek

Gudelj podnio kaznenu prijavu protiv Jadranke Reihl Kir i Slobodana Budaka

U kaznenoj prijavi se tvrdi da su Jadranka Reihl Kir i Slobodan Budak u kaznenom postupku protiv Antuna Gudelja na Županijskom sudu u Osijeku na nedopušten način iznudili iskaz od svjedoka Angeline Ratković i Mirka Tubića sugestivnim pitanjima s ciljem da se okrivljeniku Gudelju promijeni optužba na težu kvalifikaciju

Na današnjoj konferenciji za novinare, odvjetnik Antuna Gudelja, optuženika za ubojstvo Josipa Reihla Kira, je izvijestio kako je Općinskom državnom odvjetništvu podnio kaznenu prijavu protiv Jadranke Reihl Kir, supruge ubijenog Kira, i njezina odvjetnika Slobodana Budaka zbog, kako je rekao, kaznenog dijela protiv slobode i prava čovjeka - iznuđivanje dokaza, sprječavanja dokazivanja te zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protiv pravosuđa - prisile prema pravosudnom dužnosniku.

U kaznenoj prijavi se tvrdi da su Jadranka Reihl Kir i Slobodan Budak u kaznenom postupku protiv Antuna Gudelja na Županijskom sudu u Osijeku na nedopušten način iznudili iskaz od svjedoka Angeline Ratković i Mirka Tubića sugestivnim pitanjima s ciljem da se okrivljeniku Gudelju promijeni optužba na težu kvalifikaciju. Također se tvrdi da su Jadranka Reihl Kir kao oštećenica u kaznenom postupku protiv Gudelja i Slobodan Budak kao njezin opunomoćenik krivotvorili dokaz o saslušanju svjedoka Mirka Tubića na sudu u Vukovaru 13. srpnja 1995. godine.

Njih se tereti da su samo nekoliko dana prije nego je završila glavna rasprava i izrečena presuda, u sredstvima javnog priopćivanja 1. srpnja, pustili videosnimku koju je napravio Budak i na kojoj je iskaz Mirka Tubića, te da su iznijeli svoje mišljenje kakvu bi odluku sudac trebao donijeti.

Optužnica tereti Gudelja da je, u srpnju 1991. godine, kao pripadnik pričuvnog sastava policije, na cesti Osijek-Tenja, pucajući iz automatske puške, uz Reihl-Kira usmrtio potpredsjednika Izvršnog vijeća tadašnje Skupštine općine Osijek Gorana Zobundžiju i skupštinskog vijećnika Milana Kneževića, a teško ranio predsjednika Mjesne zajednice Tenja Mirka Tubića.

Vezane vijesti

Slučaj ubojstva Josipa Reihl Kira ponovno na Vrhovnom sudu

Slučaj ubojstva Josipa Reihl Kira ponovno na Vrhovnom sudu

Slučaj Antuna Gudelja, nepravomoćno osuđenog na 20 godina zatvora zbog ubojstva načelnika osječke policije Josipa Reihl Kira, Gorana Zobundžije,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika