05.07.2008. / 09:38

Autor: Nina Tomljanović

Zagreb

Ljubičić za jesen najavio prodaju gradskih stanova

O cijeni kvadrata Ljubičić kaže da se još ne može govoriti jer će se vještačiti vrijednost svakog pojedinačnog stana a u Gradskoj upravi razmatraju i mogućnost kreditiranja kupaca gradskih stanova

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga i član Gradskog poglavarstva zadužen za upravljanje imovinom Slobodan Ljubičić najavio je kako bi ove jeseni trebala početi prodaja gradskih stanova u Zagrebu, a to kaže, uključuje i one oko kojih se vode dugotrajni sudski sporovi. "Od listopada ili studenoga prodavat ćemo svaki stan kao posebnu nekretninu. Riječ je o oko 1800 do 2000 gradskih stanova“, rekao je Ljubičić.

O cijeni kvadrata Ljubičić kaže da se još ne može govoriti jer će se vještačiti vrijednost svakog pojedinačnog stana a u Gradskoj upravi razmatraju i mogućnost kreditiranja kupaca gradskih stanova. Rekao je kako očekuje da će se prodaja značajnog dijela gradskih stanova završiti do srpnja iduće godine.

Ljubičić je istaknuo kako u tim stanovima ima stanara različitih statusa i da se oko dijela stanova vode i dugotrajni sudski sporovi jer su nasilno useljeni. Također je napomenuo kako su pojedini stanovi legalno useljeni ali da je stanarima istekao rok do kada su ga mogli koristiti. Dodao je kako ima stanova u kojima su branitelji, pripadnici MUP-a, MORH-a, neki zaslužni športaši, pjevači, novinari, političari.

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga je kazao kako je pobornik ideje da se umjesto dugotrajnih sudskih sporova stanarima po tržišnim uvjetima i u okviru zakona ponudi otkup tih stanova te je podsjetio da je u lipnju prošle godine Gradska skupština donijela odluku da Poglavarstvo ima pravo prodavati gradske stanove i da je usvojila kriterije za njihovu prodaju.

Na pitanje novinara zašto se u tih godinu dana već nisu počeli prodavati gradski stanovi Ljubičić odgovora: „U tom razdoblju se pripremala prodaja svakog pojedinačnog stana, odnosno vještačila i procjenjivala njegova vrijednost kako bi se mogla provesti procedura javnog nadmetanja u kojoj će sadašnji stanari imati pravo prvokupa. Stanarima će se priznavati ulaganja u stanove“.

Istaknuo je da je socijalna osjetljivost glavni motiv zbog kojih se prodaju ti stanovi. "Novcem dobivenim od prodaje financirat ćemo izgradnju socijalnih stanova za one koji si ne mogu priuštiti kupnju stana", rekao je Slobodan Ljubičić.

Vezane vijesti

'Đapić, Kikaš i Ćorić naručili da premlatim Rađenovića'

'Đapić, Kikaš i Ćorić naručili da premlatim Rađenovića'

Nalogodavci premlaćivanja Igora Rađenovića su Stipe Ćorić (danas pokojni) član HSP-a i bivši direktor Zagrebačkih cesta, bivši direktor Zagrebačkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika