05.07.2008. / 10:56

Autor: Nina Tomljanović

Anđelko Mrnjavac

Čelnik HDZ-a čije ime je na listi ratnih zločinaca isključen iz stranke

Mrnjevac je, naime isključen nakon što je Županijski odbor SDP-a Sisačko-moslavačke županije od policije zatražio da se ispita da li je on ista osoba za koju na svojim internetskim stranicama Hrvatski informativni centar tvrdi da je očinio ratne zločine nad Hrvatima civilima i zarobljenim pripadnicima HVO-a

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Sisačko-moslavačke županije Ivan Šantek jučer je izvijestio kako je čelnik HDZ-a u Gvozdu Anđelko Mrnjavac isključen iz stranke zbog, kako je rekao, nanošenja političke štete HDZ-u.

Šantek je priopćio da su nadležna tijela HDZ-a donijela statutarnu odluku o brisanju iz članstva u toj stranci dosadašnjeg predsjednika Općinskog odbora HDZ-a Općine Gvozd. Napomenuo je kako je predsjednik HDZ-a u Gvozdu Anđelko Mrnjavac u Gvozd iz Pisarevine došao kao naseljenik iz BiH te da se 2007. godine učlanio u HDZ. Na posljednjim unutarstranačkim izborima, kaže Šantek, izabran je za predsjednika Općinskog odbora HDZ-a Gvozda.

Mrnjevac je, naime isključen nakon što je Županijski odbor SDP-a Sisačko-moslavačke županije od policije zatražio da se ispita da li je oista osoba za koju na svojim internetskim stranicama Hrvatski informativni centar (HIC) tvrdi da je kao pripadnik policije BiH počinio razne zločine nad Hrvatima civilima i zarobljenim pripadnicima HVO-a na prostoru sela Bilalovac, Datići i Pobrđe u općini Kiseljak. "Ne znamo je li riječ o Anđelku Mrnjavcu koji je u BiH osumnjičen za ratne zločine nad Hrvatima. On tvrdi da nije taj, da ima isto ime i prezime kao ta osoba", rekao je Šantek te naglasio kako se HDZ pridružuje zahtjevima da službena državna tijela utvrde je li riječ o istoj ili različitoj osobi.

Šantek kaže kako je Mrnjavac od izbora za predsjednika Općinskog odbora HDZ-a Gvozda počinio više političkih pogreški kojima se ogriješio o Statut stranke te stranci nanio političku štetu, zbog čega je donesena odluka o njegovom brisanju iz stranke, neovisno o rezultatima policijskih izvida o njegovom identitetu.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika