05.07.2008. / 11:24

Autor: Nina Tomljanović

Muzej Madame Tussaud

Posjetitelj Hitleru otkinuo glavu

Posjetitelji su nakon višemjesečnih kontroverzi, u četvrtak, prvi put u galeriji imali prilike vidjeti bivšeg njemačkog kancelara i vođe tzv. Trećeg Reicha Adolfa Hitlera

Nakon nedavnog otvorenja galerije  Madame Tussaud u Berlinu dogodio se neobičan incident. Naime, jedan 41-godišnji posjetitelj je otkinuo glavu najpoznatijem izlošku, fuguri Adolfa Hitlera.

Glasnogovornik berlinske policije je izjavio kako je počinitelj odmah uhićen.

Posjetitelji su nakon višemjesečnih kontroverzi, u četvrtak, prvi put u galeriji imali prilike vidjeti bivšeg njemačkog kancelara i vođe tzv. Trećeg Reicha Adolfa Hitlera.

Hitler je prikazan kao uništen starac na kraju života.Osim toga, on je jedina figura uz koju nije dopušteno poziranje, a i fotografiranje je strogo zabranjeno "iz pijeteta zbog milijuna žrtava nacionalsocijalističkog režima", kako stoji na ploči u prostoriji u kojoj se nalazi Hitlerova figura.Uz Hitlera, koji je smješten u odvojenoj prostoriji koja je projektirana prema Hitlerovom posljednjem utočištu u podzemnom bunkeru kancelarskog ureda, nova podružnica galerije voštanih figura prikazuje još sedamdesetak osoba iz njemačkog i svjetskog javnog života poput Angele Merkel ili Siegmunda Freuda.

Uprava berlinske podružnice londonske galerije voštanih fiugura na vrijeme je reagirala na upozorenje nekih dijelova javnosti te je uvela posebne mjere koje se tiču isključivo Hitlerove figure.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika