05.07.2008. / 14:22

Autor: Nina Tomljanović

Počela turistička sezona

Prvi vikend srpnja obilježile brojne gužve

Osim turista, na more se uputio i velik broj hrvatskih građana, pa tako na većini glavnih državnih cesta i autocesta promet pojačan u oba smjera

Tako bi prema riječima šefa smjene splitske zračne luke Dragana Peljića, na splitskom aerodromu tijekom dana trebalo stići oko 18.000 putnika, što je najveći promet u jednom danu ove godine dok je taj broj prošlog vikenda iznosio oko 16.000 tisuća.

Turisti zrakoplovima danas dolaze iz cijele Europe ((Amsterdam, Bratislava, Ljubljana, München, Zürich, Göteborg, Stockholm te ostali europski gradovi).

Šef smjene u splitskoj zračnoj luci kaže kako se svakog vikenda, posebice subote kada navala turista dostiže vrhunac, broj potražnje avionskih karata povećava iz minute u minutu. Zračna luka Split svakodnevno koristi 83 komercijalna zrakoplova, a u vrijeme turističke sezone uveli su pet, šet mala privatna zrakoplova.

Osim turista, na more se uputio i velik broj hrvatskih građana, pa tako na većini glavnih državnih cesta i autocesta promet pojačan u oba smjera. Iz HAK-a kažu kako je kod tunela Mala Kapela, na autocesti A1, kolona vozila u smjeru mora duga oko 2,5 kilometara, dok je kod tunela Sveti Rok u smjeru unutrašnjosti kolona vozila duga oko 9 kilometara, dok je u smjeru mora kolona duga oko 2 kilometara.

Ništa manja gužva nije zabilježena na izlasku s Istarskog ipsilona gdje je u smjeru graničnih prijelaza Plovanija i Kaštel kolona vozila duga je oko 15 km. Na hrvatsko-slovenskoj granici, preko graničnog prijelaza Rupa, u Hrvatsku je ušlo 9872 osoba a preko prijelaza Pasjak 16.011. U isto vrijeme Hrvatsku je preko prijelaza Rupa napustilo 4613 osoba a preko Pasjaka njih 9927.

Vezane vijesti

Izraelski turisti produžit će turističku sezonu

Izraelski turisti produžit će turističku sezonu

"Hrvatska je država turizma, a Izrael država turista jer putujemo tri puta godišnje i upravo je to dobitna kombinacija na zadovoljstvo obiju strana",… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika