06.07.2008. / 12:53

Autor: Nina Tomljanović

Nakon 31. uzastopne pobjede

Reuters najviše prostora posvetio Blanki Vlašić

Reuters podsjeća da Blanka Vlašić u dosadašnjem dijelu sezone ima osam najboljih rezultata na svijetu

Nakon što je ostavrila svoju 31. uzastopnu pobjedu na atletskom mitingu u Madridu preskočivši 206 cm, najveća novinska agencija Reuters izvjestila je o pobjedi te je svjetskoj prvakinji, atletičarki Blanki Vlašić posvetila najviše prostora.

Britanska agencija navodi kako je "hrvatska visašica sa 206 cm izjednačila svoj najbolji rezultat sezone i upisala 31. uzastopnu pobjedu". Napominje se da je Blanka Vlašić slavila ispred Španjolke Ruth Beitiae i olimpijske prvakinje Jelene Slesarenko, te da je ponovno pokušala oboriti svjetski rekord Stefke Kostadinove.

Reuters podsjeća da Blanka Vlašić u dosadašnjem dijelu sezone ima osam najboljih rezultata na svijetu.

Blankin otac i trener Joško Vlašić je izjavio kako nije nije sve bilo tako glatko jer je Blanka morala hitno morala zamijeniti nove sprinterice starijim parom kada je proklizila za vrijeme probnog skoka.

"U početku natjecanja sve sam kontrolirala na uobičajeni način. Imala sam eksplozivnosti i odrađivala skokove na nižim visinama uz prihvatljiv potrošak energije. Odjednom sam izgubila pravi ritam zaleta, zbog čega sam imala nekoliko popravnih pokušaja na većim visinama. Jednostavno sam bila prebrza ili prespora u zaletu. Na kraju je ponestalo svježine, pa sam izuzetno zadovoljna dosegom od 206 cm", izjavila je Blanka Vlašić.

Jučer je najbolja svjetska atletičarka osigurala pobjedu već na visini od 201 cm, a zatim je preskočila 203 i 206 cm. Sljedeći će nastup imati 11. srpnja u Rimu, na trećem izdanju Zlatne lige.

Vezane vijesti

"Košarkašica" Blanka u novoj Adidasovoj reklami

"Košarkašica" Blanka u novoj Adidasovoj reklami

Proizvođač sportske opreme Adidas objavio je novi reklamni spot u kojem je glavna zvijezda njegova dugogodišnja manekenka, najbolja hrvatska… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika