07.07.2008. / 09:49

Autor: Marko Biočina

Veliki gubici

Loši poslovni rezultati HEP-a

Hrvatska elektroprivreda zabilježila je goleme poslovne gubitke u prva tri mjeseca ove godine. Tako u kvartalnom izvješću koje je HEP dostavio Zagrebačkoj burzi stoji kako je tvrtka ubilježila tek nešto manje od 120 milijuna kuna.

HEP se trenutno nalazi u vrlo teškoj situaciji, a to pokazuje i podatak kako je u istom periodu prošle godine tvrtka ostvarila dobitak od 10 milijuna kuna. U prošlih godinu dana HEP je povećao svoje prihode za 8,1 posto, no i ukupni rashodi kompanije su narasli na 13,2 posto i to je razlog velikih gubitaka.

Zanimljivo, u prvih devet mjeseci 2006. godine HEP je završio s dobiti od 343,6 milijuna kuna, godinu kasnije s 26, 5 milijuna u plusu, dok bi ove godine tvrtka to poslovno razdoblje mogla završiti s velikim gubicima.

U HEP-u tvrde kako su ulazni troškovi rasli velikom brzinom, dok HEP donedavno zbog političke odluke nije smio povećavati cijenu struje.

Vezane vijesti

Posljednji kredit HEP-u za pokrivanje gubitaka

Posljednji kredit HEP-u za pokrivanje gubitaka

Vlada je na današnjoj sjednici odobrila Hrvatskoj elektroprivredi (HEP) podizanje kratkoročnog kredita od 400 milijuna kuna za pokrivanje gubitaka u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika