07.07.2008. / 14:06

Autor: Nina Tomljanović

Županijski sud u Osijeku

Gudelju 20 godina zatvora

Antunu Gudelju ovo je treće suđenje za isti zločin. Godine 1994. je osuđen u odsutnosti na 20 godina zatvora. Na njega je primijenjen Zakon o oprostu 1997. godine nakon što je iz Austrije izručen Hrvatskoj 1996

Antun Gudelj danas je na osjećkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od 20 godina za ubojstvo načelnika osječke policije Josipa Reihla Kira (20 godina), Milana Kneževića (20 godina), Gorana Zobundžije (20 godina) te teško ranjavanje Mirka Tubića (10 godina).

Ubojstvo se desilo u srpnju 1991. godine na cesti Osijek-Tenja. Gudelj je bio pripadnik pričuvnog sastava policije te je pucao iz automatske puške.

Antunu Gudelju ovo je treće suđenje za isti zločin. Godine 1994. je osuđen u odsutnosti na 20 godina zatvora. Na njega je primijenjen Zakon o oprostu 1997. godine nakon što je iz Austrije izručen Hrvatskoj 1996. Novo suđenje je potaknula udovica Josipa Reihla Kira, Jadranka Kir Ustavnom tužbom.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika