07.07.2008. / 18:50

Autor: Katarina Zorić

VATROGASNA SPREMNOST

Adlešič: Nisu točne tvrdnje zagrebačkih vatrogasaca

Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Damir Trut i glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin također tvrde da je sustav vatrogastva pripremljen i spreman te da je državni plan angažiranja snaga u punoj funkciji od 1. lipnja ove godine

Sve raspoložive vatrogasne snage potpuno spremne, izjavila je danas potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič odbacivši tako tvrdnje zagrebačkih vatrogasaca o teškoćama s opremanjem zaštitnih sredstava. "Provjerila sam te navode i oni nisu točni", rekla je Adlešič.

Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Damir Trut i glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin također tvrde da je sustav vatrogastva pripremljen i spreman te da je državni plan angažiranja snaga u punoj funkciji od 1. lipnja ove godine.

Naime, nekoliko hrvatskih medija ovih je dana objavilo kako su zagrebački vatrogasci i u dopisu Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje upozorili na teškoće s osobnom zaštitnom opremom za djelatnike intervencijske vatrogasne postrojbe iz Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba te zaprijetili da stoga možda neće odlaziti na ispomoć u Dalmaciju.

Odbacivši tvrdnje, potpredsjednica Đurđa Adlešič danas je rekla kako se ni predsjednik Sindikata vatrogasaca Mladen Magdić nije složio s tim tvrdnjama koje su izišle u javnosti.

Đurđa Adlešič ističe kako su svi zahtjevi vatrogasaca ispunjeni te kako je proračunska stavka za to bitno povećana. «Prošle godine započeto je sa šest, a ove godine s 22,5 milijuna kuna», kazala je.

Naglasila je da je Vlada potpuno spremna učiniti sve da zaštiti građane i imovinu. Podsjetila je i da je protupožarna sezona ove godine počela mjesec dana prije, 1. lipnja, nego prijašnjih godina.

Po svim izvješćima s terena, kaže Trut, sustav vatrogastva pripremljen je i spreman. Nemamo nikakvih pritužaba ili operativnih teškoća koje se ne mogu ukloniti, rekao je Trut, dodavši da Državna uprava nabavlja opremu kako je i tražena, da je većina opreme došla, a određen će dio doći tijekom sezone.

Glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin ističe kako je državni plan angažiranja snaga u punoj funkciji od 1. lipnja te kako su i profesionalni i dobrovoljni vatrogasci i tehnika raspoređeni na više od 40 mjesta u priobalju.

U priobalju je trenutno angažirano oko 4500 vatrogasaca, od kojih je oko 1500 angažirano putem DUZS, a uskoro bi DUZS trebao dobiti i 1600 novih kombinezona koji će biti dodijeljeni vatrogascima.

Vezane vijesti

U Libiji razminiranje po hrvatskome modelu

U Libiji razminiranje po hrvatskome modelu

Libija je zainteresirana za primjenu hrvatskog modela borbe protiv mina te za suradnju s hrvatskim tvrtkama koje se bave razminiranjem, proizvodnjom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika