07.07.2008. / 19:26

Autor: Petra Horvat

Nogomet

Obitelj bin Laden možda kupuje Newcastle United

Navijači su zgroženi i smatraju da će zadnju riječ imati novac

Obitelj Osame bin Ladena je jedan od mogućih kupaca engleskog nogometnog kluba Newcastle United,  objavio je britanski tabloid The Sun. Predstavnici obitelji bin Laden su, navodno, već bili u Newcastleu radi izviđanja situacije. Osim kupnje kluba, bin Ladenovi planiraju uložiti milijune funti u razvitak sadržaja oko stadiona. Vlasnik kluba Mike Ashley je kupio Newcastle za 137 milijuna funti, a bin Ladenovi nude tristo milijuna funti.

Navijači su užasnuti zbog mogućnosti da njihov omiljeni klub kupi obitelj najtraženijeg terorista na svijetu. "To je odvratno, ali sve ovisi o Mikeu Ashleyu. Je li on doista spreman prodati klub obitelji jednog terorista?", izjavio je predsjednik udruge navijača Newcastlea Frank Gilmour.

Obitelj bin Laden jedna je od najutjecajnijih obitelji Saudijske Arabije. Vlasnici su građevinskog poduzeća s podružnicama u Londonu i Ženevi, a njihova je tvrtka jedna od najjačih građevinskih tvrtki u islamskom svijetu. Osamu bin Ladena obitelj je razbaštinila prije 11. rujna 2001.    

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika