04.11.2003. / 00:00

Autor: Tanja Simić

GOSPODARSTVO

MINISTARSTVO FINANCIJA POTPISALO SPORAZUM O SURADNJI S ITALIJOM


U Ministarstvu financija u utorak je potpisan Sporazum o suradnji s Ministarstvom gospodarstva i financija Republike Italije, kojim će se hrvatskoj strani omogućiti pristup određenim fondovima Europske unije, ojačati regionalna suradnja te suradnja na područjima fiskalnog sustava, piše magazin Banka. Potpisivanjem tog sporazuma mikroregije Gorskog kotara, Žumberka i Moslavine povezat će se s mikroregijama u talijanskim pokrajinama Abruzzo, Marge i Frulia Venezia Giulia, s kojima će se surađivati na ostvarenjima programima za zapošljavanje, turizam, proizvodnju hrane te zaštitu okoliša. Vrijednost suradnje procjenjuje se na milijun eura, a u potpunosti će ga financirati talijanska Vlada.
Osim toga, Ministarstvo je potpisalo i ugovor o darovnici s Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj za projekt smanjenja nutritivnih tvari na području grada Zagreba. Darovnica je vrijedna 350 tisuća dolara, a njome će se financirati priprema za projekt biološkog pročišćavanja otpadnih voda Zagreba.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika