08.07.2008. / 08:37

Autor: Nina Tomljanović

Srbija

Srbija dobila novu vladu

Nova srbijanska vlada imat će ukupno 24 ministarska resora i četiri dopredsjednika. Od njih će trojica biti i ministri tako da će vlada brojati 27 članova

Sa 127 glasova zastupnika, srbijanski je parlament sinoć na izvanrednoj sjednici izabrao novu srbijansku vladu, čiji će premijer biti Mirko Cvetković. Glasovali su zastupnici stranaka koalicije "Lista za europsku Srbiju" i koalicije oko Socijalističke partije Srbije, te Bošnjačke liste za europski Sandžak i Mađarske koalicije.

Na početku zasjedanja, premijer Cvetković istaknuo je da će se nova vlada boriti europsku budućnost Srbije, jačanje gopodarstva i socijalne odgovornosti vlade, oštriju borbu protiv korupcije i kriminala i poštovanje međunarodnog prava te da nova vlada neće prihvatiti neovisnost Kosova.

Nova srbijanska vlada imat će ukupno 24 ministarska resora i četiri dopredsjednika. Od njih će trojica biti i ministri tako da će vlada brojati 27 članova. Za zamjenika premijera je izabran čelnik SPS-a Ivica Dačić, a on će istovremeno voditi i ministarstvo unutarnjih poslova.

Dopredsjednici vlade su Mlađan Dinkić (ZES-G17 plus), koji će biti i ministar gospodarstva, Božidar Đelić (ZES-DS), ujedno ministar za znanost i razvoj, te Jovan Krkobabić, Stranka umirovljenika (PUPS), bez ministarstva, ali zadužen za socijalna pitanja.

Dragan Šutanovac (ZES-DS) ostaje na mjestum ministra obrane, a na mjestu ministra vanjskih poslova ostaje Vuk Jeremić (ZES-DS). Snežana Malović (ZES-DS) je izabrana za ministricu pravosuđa dok je za ministricu financija izabrana Dijana Dragutinović (ZES-G17 plus).

Ministar za ekologiju i prostorno planiranje će biti ndekadašnji predsjednik skupštine Srbije Oliver Dulić (ZES-DS), a ministar za rad i socijalnu politiku će biti Rasim Ljajić (ZES-SDP). Svetozar Čiplić (ZES-nestranački) će biti ministar za ljudska i manjinska prava, a jedini ministar bez lisnice biti će Sulejman Ugljanin (Lista za Sandžak-SDA).

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika