08.07.2008. / 14:00

Autor: Petra Horvat

Hrvatska

Nevrijeme pogodilo šest županija

Jučerašnje nevrijeme praćeno olujnim vjetrom i grmljavinom nanijelo je materijalnu štetu na automobilima, krovovima kuća i elektrićnim vodovima u šest županija

Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) izvijestila je kako je jučerašnje nevrijeme pogodilo šest županija, a štete su zabilježene u Primorsko-goranskoj, Krapinsko-zagorskoj i Zagrebačkoj županiji te Gradu Zagrebu. Ravnatelj DUZS-a Damir Trut napomenuo je kako su zbog olujnog vjetra koji je rušio drveće oštećena 22 objekta.

U Primorsko-goranskoj županiji, u mjestima Lisac i Lipa u općini Klana pijavica je oštetila 15 objekata i srušila više stabala. Trut je dodao kako je u Humu na Sutli u Krapinsko-zagorskoj županiji oštećen krov jedne kuće, a u mjestu Mače je od udara groma izbio požar na jednoj štali. Krovovi pet kuća oštećeni su u Zagrebačkoj županiji na području Zeline.

Ravnatelj DUSZ-a je rekao kako je u svim županijama bilo potrebno intervenirati na osposobljavanju prometnica, a srušeno drveće je blokiralo cestu i oštetilo ZET-ov aubotus na Sljemenskoj cesti i nekoliko vozila u Zagrebu. U Primorsko-goranskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji drveće je palo na prometnice i električne vodove, za što je bila potrebna intervencija Dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) i djelatnika županijskih cesta.

Zbog uklanjanja polomljene signalizacije cesta A 4, kod čvora Sveta Helena, bila je zatvorena od 23,48 do 02,28 sati. Trut je podsjetio i kako je tijekom jučerašnjeg dana iz Divulja koordinirano gašenje četiriju požara uz potporu zračnih snaga, a obavljena su i tri medicinska prijevoza s Hvara, Šolte i Dubrovnika u KBC Split.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika