08.07.2008. / 14:46

Autor: Lovro Vukojević

Postignut dogovor

Država će brinuti o Mungosima

Na današnjem sastanku između potpredsjednika Vlade Damira Polančeca i predstavnika Mungosa dogovoreno je da tvrtka Mungos neće biti privatizirana nego će, do kraja rujna, biti preustrojena u d.o.o. u potpunom vlasništvu države. Time će biti ispunjen glavni zahtjev pirotehničara, a to je da ih se ukloni s tržišta na kojem ne mogu konkurirati privatnim tvrtkama za razminiravanje.

Preustrojom bi i broj pirotehničara trebao biti povećan sa sadašnjih 81 na stotinjak. Predstavnici Vlade će se uskoro sastati s predsjednikom Uprave Mungosa Zlatkom Gledecom kako bi dogovorili kolika su sredstva potrebna za ponovno pokretanje tvrtke, a nakon toga bi se pirotehničari trebali vratiti na posao. Poslovi im se neće dodjeljivati po principu tržišne utakmice nego će imati pravo prvenstva.

U Hrvatskoj je još puno miniranih područja koja zbog teške pristupačnosti zahtijevaju puno ljudi i vremena. Takva područja nisu komercijalno zanimljiva privatnicima, te će se takvi poslovi dodjeljivati Mungosu. Tvrtka će biti financirana od države; a procijenjeno je da Mungos za normalno funkcioniranje treba između pedeset i šezdeset milijuna kuna.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika