08.07.2008. / 15:12

Autor: Tanja Simić

Top stipendija za Top studente

Proglašeni dobitnici najveće stipendije u Hrvatskoj

U zagrebačkom hotelu Westin upravo je završilo još jedno proglašenje dobitnika Nacionalove akcije 'Top stipendija za Top studente'. Sedmu godine za redom, u prisustvu ministara Dragana Primorca i Božidara Kalmete, savjetnika i visokog izaslanika predsjednika Mesića Izeta Aganovića te rektora i prorektora hrvatskih sveučilišta, 32 studenata iz raznih dijelova Hrvatske primilo je čekove u iznosu od 40 000 kuna koje su im dodijelili predstavnici tvrtki partnera akcije i glavna urednica Nacionala Sina Karli.

Tako je u ime INE petorici studenata nagrade dodijelio savjetnik predsjednika Uprave Mladen Proištenik, u ime Ingre članica Uprave Jasna Ludviger, u ime Vipneta predsjednik Uprave Mladen Pejković, iz Podravke direktor Sektora Korporativne komunikacije Vedran Šimunović, iz Diners Cluba Adriatic zamjenica predsjednika Uprave Marija Radonić te ravnatelj glazbene proizvodnje HRT-a Josip Guberina. Ove godine je na adresu Nacionala pristigla 571 prijava, a u skladu s Bolonjskim procesom među dobitnicima su se našli i studenti veleučilišta i visokih škola.

Po prvi put su u odlučivanju finalista Stipendijskoj komisiji pomogli i stručnjaci iz agencija za ljudske resurse Alter modus i Creativa test, a i ove je godine proglašen 'Nacionalov student godine' kojeg je odabrala i nagradila redakcija Nacionala. Također su i ove godine dvije regionalne stipendije za Zadarsko sveučilište dodijelile zadarske tvrtke Tankerkomerc, Turisthotel i HSTEC, a studentima i nazočnima obratio se već tradicionalno ministar Primorac:

"Kada sam postao ministar prije četiri godine mislio sam da će biti puno lakše promijeniti svijesti građana Hrvatske o važnosti znanja i obrazovanja, ali nakon svih ovih bura i nevera se može reći da se sustav mijenja i u Hrvatskoj postaju vidljivi drukčiji rezultati: prema riječima najodgovornijih ljudi EU Hrvatska je trenutno najpropulzivniji i najbrže rastući sustav obrazovanja u ovom dijelu Europe, što odlično pokazuje podatak da je od 2003. broj studenata u Hrvatskoj porastao za 34 tisuće. Takvom dinamikom Hrvatska bi za 5 godina mogla imati 20 posto visokoobrazovanih ljudi, a za 10 godina 25 posto – što će biti iznad prosjeka Europske unije. Tome svemu uvelike pridonose akcije poput ove Nacionalove, jer nema bolje nagrade za mladog čovjeka nego kad na ovakav način, pravovremeno, dobije priznanje da je dobro, mudro i pametno to što radi te da to ima odjeka u društvu. Stoga me na jedan poseban način vesele ove Nacionalove stipendije koje su najviše u Hrvatskoj i akcija koju smo i premijer Sanader, i Hrvatska vlada, i ja osobno potpomognuli oslobađajući sve stipendije bitnim povećanjem neoporezivog dijela stipendija na 4 tisuće kuna, zbog čega je značajno porastao broj stipendija u Hrvatskoj."

Vezane vijesti

Josipović: Pratit ću razvoj karijera novih Top stipendista

Josipović: Pratit ću razvoj karijera novih Top stipendista

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović uručuio je u Predsjedničkim dvorima dobitnicima Top stipendije za top studente prve rate za akademsku godinu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika