09.07.2008. / 09:15

Autor: Marko Biočina

Nogometni transfer

Klasnić potpisuje za Nantes

Nantes se u prijelaznom roku ozbiljno pojačao, doveli su 17 novih igrača, a Klasnić će navodno biti jedan od najplaćenijih nogometaša u povijesti kluba

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Klasnić, po svemu sudeći, svoju karijeru će nastaviti u francuskom Nantesu. Tu je informaciju za neke hrvatske medije potvr5dio i sam Klasnić: "Nisam još ništa potpisao, ali sve sam dogovorio. Moram još obaviti liječnički pregled i onda ću potpisati za Nantes". Pretpostavlja se kako će Klasnić u novom klubu zarađivati oko dva milijuna eura po sezoni, a ugovor će biti potpisan na razdoblje od četiri godine.

Nakon što je postalo očito da Klasnić ne planira obnoviti svoj ugovor u Werderu iz Bremena, počela je licitacija poznatih europskih klubova oko toga tko će ga dovesti u svoje redove. Osim iznimnog nogometnog umijeća, Klasnićeva prednost bila je u tome što mu je ugovor istekao, tako da za njega nije trebalo platiti odštetu, te to što uz hrvatsko posjeduje i njemačko državljanstvo.

Još u ožujku Klasnić je imao ponude dva najveća škotska kluba Celtica i Rangersa. Kasnije je odbio i ponude Stuttgarta, Torina te Bešiktaša koji mu je nudio financijski najisplativiji ugovor. Francuzi su se na kraju pokazali najkonkretnijima.

Iako se tek ove sezone vratio iz druge francuske lige, Nantes se bez ustručavanja može okarakterizirati kao jedan od najvećih francuskih klubova. Popularni 'Kanarinci' osam su puta bili prvaci Francuske i još tri puta su osvajali kup. Posljednji put Nantes je bio prvak 2001. godine, no nakon toga je uslijedio pad. Kriza je kulminirala prije dvije godine kad je klub ispao u drugu ligu.

U povratničkoj sezoni želja im je izboriti nastup u eurokupovima. Nantes se u prijelaznom roku ozbiljno pojačao, doveli su 17 novih igrača, a Klasnić će navodno biti jedan od najplaćenijih nogometaša u povijesti kluba.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika