09.07.2008. / 11:08

Autor: Petra Horvat

Zagreb

Saboru predloženo skidanje imuniteta Franji Luciću

Ukoliko Sabor odobri skidanje imuniteta i pokretanje kaznenog postupka Lucić će se suočiti sa optužbom kako je 2007. godine navečer na cesti Požega-Pleternica skrivio tešku prometnu nesreću

Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP), na čelu sa predsjednikom Damirom Sesvečanom (HDZ), jutros je odlučilo Saboru predložiti skidanje zastupničkog imuniteta, kako bi mogao biti pokrenut kazneni postupak protiv HDZ-ovog zastupnika i gradonačelnika Pleternice Franje Lucića.

Franju Lucića se tereti da je izazvao prometnu nesreću, a MIP-u je zahtjev za odobrenjem kaznenog postupka protiv Lucića uputilo požeško općinsko državno odvjetništvo. Predsjednik MIP-a je objasnio kako je uobićajena praksa Povjerenstva da za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće Saboru šalje prijedlog za odobrenjem kaznenog postupka. Sesvečan je istaknuo kako je u slučaju Franje Lucića, Povjerenstvo jutros jednoglasno odlučilo.

U slučaju glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, Povjerenstvo je Saboru predložilo da uskrati pokretanje kaznenog postupka koji su, kao supsidijarni tužitelji (situacija u kojoj ostecenik stupa na mjesto drzavnog odvjetnika kada je ovaj odbacio kaz. prijavu), zatražili bivši diplomat Ljubomir Čučić i njegova odvjetnica i supruga Nataša Pifer Mihelić.

Čučiću i Nataši Pifer Mihelić sudi se za protupravno držanje dvije maloljetne Čučićeve kćeri, a Bajića su prijavili radi udruživanja s policijom u kriminalnu organizaciju povodom uzimanja njegove djece i njihove deportacije u inozemstvo. USKOK je tu prijavu ranije odbacio, no Čučić i Nataša Pifer Mihelić su, kao supsidijarni tužitelji, nastavili kazneni progon protiv Bajića i drugih djelatnika Državnog odvjetništva, te protiv ravnatelja policije Marijana Benka i policajaca.

Dosadašnja je praksa Sabora da uskrati odobrenje pokretanja kaznenog postupka na temelju zahtjeva supsidijarnih tužitelja, stoga je MIP jutros odlučio predložiti da ne odobri kazneni progon Bajića.



Vezane vijesti

Nemoguće postalo moguće: 'Ljubomir Čučić nije oteo djecu'

Nemoguće postalo moguće: 'Ljubomir Čučić nije oteo djecu'

Bivšeg diplomata Ljubomira Čučića sisački Županijski sud pravomoćno je oslobodio svake krivnje, piše Večernji list. Naime, Općinsko državno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika