09.07.2008. / 11:24

Autor: Hrvoje Šimičević

Sabor

SDP od Sanadera traži objašnjenje položaja američkih vojnika u Hrvatskoj

"Tražimo da uvodno slovo o sporazumu podnese premijer Sanader, kako bi zastupnicima i javnosti objasnio zbog čega je Sporazum potpisan, odnosno što donosi Hrvatskoj i građanima", kazala je Opačić

SDP-ova saborska zastupnica Milanka Opačić predložila je u ime Kluba stranke da se prije usvajanja Sporazuma između Hrvatske i SAD-a o pravnom položaju američkih vojnih snaga u Hrvatskoj, treba potvrditi dvotrećinskom većinom u Saboru.

Opačić naime smatra kako hrvatska javnost nije dovoljno upoznata s rečenim Sporazumom, ističući kako se njime prenosi dio hrvatskog suvereniteta. SDP je zatražio da taj sporazum uvodno obrazloži premijer Ivo Sanader.

"Tražimo da uvodno slovo o sporazumu podnese premijer Sanader, kako bi zastupnicima i javnosti objasnio zbog čega je Sporazum potpisan, odnosno što donosi Hrvatskoj i građanima", kazala je Opačić. Ovaj prijedlog SDP-a biti će proslijeđen Vladi, istaknuo je na početku današnjeg saborskog zasjedanja predsjednik Sabora Luka Bebić.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika