09.07.2008. / 19:10

Autor: Nina Tomljanović

Zlatar Bistrica

Radnici Elcona započeli štrajk glađu

Radnici su se okupili u prijamnome skladištu poduzeća i ne će odustati od svojeg nauma dok ne dobiju novac

Dvadesetak radnika zlatarbistričkog poduzeća za kabelske setove Elcon danas je započelo štrajka glađu jer im nije isplaćeno sedam zaostalih plaća. Okupili su se u prijamnome skladištu poduzeća i ne će odustati od svojeg nauma dok ne dobiju novac, kazala je njihova predstavnica Eva Kreber-Pille, inače tajnica Elcona d.d.

Štrajkaše nije nitko od novinara mogao vidjeti jer oni nisu željelim izaći izvan kruga poduzeća. "Radnici ne žele pred kamere jer su do sada bili više puta izmanipulirani u nekim medijima pa su čak i ismijani. Isto tako direktor je zabranio naš štrajk u prostorijama poduzeća, a ne znamo kako će na sve reagirati stečajni upravitelj, tako da se ne želimo još više izlagati. U vrlo smo tešku položaju jer zamislite kako je živjeti da ne dobijete sedam plaća. Dosta nam je pustih obećanja i vatrogasnih mjera. Želimo ono što smo zaradili jer smo mi sve vrijeme Elcon držali na životu", rekla je Eva Kreber-Pille.

Naime, na Trgovačkome sudu u Zagrebu danas je održano prvo ročište na kojemu je u Elconu pokrenut stečajni postupak.

Marija Farkaš, glavna povjerenica Sindikata metalaca Hrvatske za Elcon jučer je izjavila da sindikat ne stoji iza jučer najavljena štrajka, koju je pokrenula tajnica tvrtke Eva Kreber s još nekolicinom kolegica iz kadrovske službe."Nije nam jasno što žele postići tom akcijom jer štrajkom glađu ugrožava se ljudski život, što nam u ovome trenutku nije potrebno", rekla je Marija Farkaš.

U priopćenju objavljenom jučer je skupina radnika tvrdila da se tako bore za dostojanstvo Elcona, 37 godina staroga hrvatskog proizvođača u automobilskoj industriji i stopostotna izvoznika.

Vezane vijesti

Štrajk u Ini

Štrajk u Ini

U Ini nikad nije dosadno. Jedan je od predmeta na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, Bruxelles zamjera Vladi što želi staviti ministre u Nadzorni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika