10.07.2008. / 10:49

Autor: Petra Horvat

Okružni sud Krško

Moguće izručenje Jelavića već za nekoliko dana

Jelavić je pravomoćno oslobođen optužbe da je bio na čelu tzv. zločinačke organizacije. Oslobođen je i optužbe za ubojstvo slučajnog prolaznika Zorana Dominija u središtu Zagreba, pokušaje ubojstva Vjeke Sliška, Jurja Dodića i Ivice Bertića

Okružni sud u Krškom će u idućih nekoliko dana odlučiti hoće li izrućiti Nikicu Jelavića Njemačkoj temeljem europskog naloga za uhićenje i izručenje. Jelavić je uhićen u utorak na slovenskoj granici, nakon čega je saslušan na Okružnom sudu u Krškom, a dežurna mu je sutkinja dodijelila pritvor.

Predsjednica suda Dušanka Weiss izjavila je kako će Jelavić ostati pritvoren toliko dugo koliko traje postupak, te kako su postupci po europskim nalozima dosta brzi. Dušanka Weiss je napomenula i kako Jelavić jučer nije dao suglasnost za hitnim izručenjem, pa bi postupak, ukoliko se ne odluči usaglasiti, mogao trajati do 60 dana. Sudsko vijeće treba u tom roku odlučiti o mogućem izručenju, a Jelavić će za to vrijeme ostati pritvoren, no ima pravo žaliti se na takvu odluku. "Jelavić danas neće biti ponovno saslušavan", izjavila je Weiss, no nije željela otkriti hoće li se to dogoditi u idućih nekoliko dana.

"Njemačka slovenskim sudskim vlastima ne treba dostavljati nikakvu dodatnu dokumentaciju budući da europski nalog nije klasična tjeralica i njegov sastavni dio je molba za izručenjem". Prije ćetiri godine, Jelavić je uhićen u Frankfurtu 1990- godine. zbog sumnje kako je, sudjelovao u Uazbojstvo pravom godine. Jelavić je nakon proglašenja kazne doznao kako je rejkao da su fancuzi suptilni.

Vezane vijesti

Jelavić: Ispuniti ćemo očekivanja navijača

Jelavić: Ispuniti ćemo očekivanja navijača

U razgovoru za Evertontv napadač hrvatske nogometne reprezentacije Nikica Jelavić izrazio je optimizam i vjeru da zajedno sa suigračima na Euru može… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika