10.07.2008. / 18:13

Autor: Katarina Zorić

Obljetnica nesreće u Vukovaru

Perišić: Za sebe ne želim ništa, ali moja djeca zaslužuju odštetu

Perišić navodi da je tužno što se nitko iz MORH-a ne zanima za njegove jedanaestogodišnje blizance Petra i Vedranu koji još uvijek nisu preboljeli majčinu smrt

Ogorčeni suprug pokojne Ljubice Perišić koja je poginula u padu vojnog helikoptera u Vukovaru, ni nakon godinu dana ne zna što je prouzročilo tragediju u kojoj je njegova supruga izgubila život. "Jako sam ogorčen jer još uvijek ne znam zašto je taj helikopter pao i nitko mi ništa nije rekao o tome. Najviše od svega me ljuti što mi u osječkoj bolnici nisu dali da vidim suprugu iako je bila živa još tri sata nakon moga dolaska", rekao je za Nacional.hr Zlatko Perišić. Dodaje da je tužno što se nitko iz MORH-a ne zanima za njegove jedanaestogodišnje blizance Petra i Vedranu koji još uvijek nisu preboljeli majčinu smrt.

"Najviše mi je stalo do njih. Bojim se što će biti s njima ako se meni nešto dogodi. Za sebe ne želim ništa, ali volio bih da moja djeca dobiju priliku za dobro školovanje", kaže Perišić.

Tijelo Ljubice Perišić još je uvijek u državnoj grobnici jer njezina obitelj nije imala novca za pogreb. Zlatko Perišić kaže kako su mu u MORH-u obećali da će uskoro osigurati grobnicu za njegovu pokojnu suprugu te da će Ministarstvo snositi troškove grobnice i preseljenja.

U vukovarskoj vojarni MORH je postavio spomen-ploču za poginule u vukovarskoj tragediji, ali Zlatka Perišića nisu pozvali na svečano otkrivanje ploče. "Ne znam zašto me nisu zvali, ali volio bih da sam bio tamo i da zapalim svijeću za Ljubicu", kaže Perišić.

Njegova obitelj još uvijek nije dobila nikakvu odštetu, a ponudu MORH-a od 220 tisuća kuna nije prihvatio. "Čuo sam da će se izvješće o nesreći doznati idući tjedan. Vidjet ćemo što će biti napisano i što će se nakon toga događati. Živim iz inata, nikakav novac ne želim za sebe, ali moja djeca svakako zaslužuju odštetu za duševne boli zbog gubitka majke", zaključio je Perišić.

Nesreća u Vukovaru dogodila se prije godinu dana kada je vojni helikopter nedugo nakon uzlijetanja pao s visine od pedesetak metara. Helikopter je pao na parkirano vozilo vojne policije pri čemu je sedam osoba ozlijeđeno, a od posljedica ozljeda preminuli su vozač Vjekoslav Ljubo, aviomehaničar Juraj Ruškač i narednica Ljubica Perišić.

Vezane vijesti

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak za agenciju Tanjug da je njegova izjava o Vukovaru, koja je u Hrvatskoj izazvala brojne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika