11.07.2008. / 10:10

Autor: Nina Tomljanović

Prodaja Ine

Polančec: "Lopta je u rukama Hanfe"

Hanfa je od OMV-a zatražila da se izjasni o svojim namjerama, a Polančerc procjenjuje da bi odgovor mogao stići već danas ili u ponedjeljak.

Nakon dopisa koje je Vlada primila iz austrijske naftne kompanije OMV, na inicijativu čelnog čovjeka Hanfe Ante Somodola, potpredsjednik Vlade Damir Polančec taj je dopis proslijedio upravo Hanfi koja je isti zahtjev postavila Fondu hrvatskih branitelja, piše Večernji list.

“Vjerujem kako će nam Hanfa dati jasne upute kako dalje postupati“, rekao je Polančec.

Hanfa je od OMV-a zatražila da se izjasni o svojim namjerama, a Polančerc procjenjuje da bi odgovor mogao stići već danas ili u ponedjeljak. Govoreći o situaciji s mađarskim MOL-om, ministar gospodarstva Polančec kaže kako se kontakti nastavljaju, no da je lopta kod Hanfe.

Ponudu austrijskog OMV-a je ocijenio kao ozbiljnu ponudu koja dolazi od ozbiljne tvrtke, a na pitanje što je to što će presuditi u Vladinoj odluci, Polančec odgovara kako su to slatke brige, ali da se u takvim situacijama, kako je rekao, nikada ne gleda samo na cijenu.

Nacional je u svom piosljednjem broju pisao o "bitci" koja se sprema između mađarskog MOL-a i austrijskog OMV-a za hrvatsku Inu.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika