11.07.2008. / 13:39

Autor: Hrvoje Šimičević

Napad na Šukera

Inicijativu Lesara podržao samo SDP

Vladajuća koalicija interpelaciju je ocijenila neobjektivnom, a Lesar je ostao i bez podrške HNS-a, svoje bivše stranke

Interpelacija nezavisnog saborskog zastupnika Dragutina Lesara kojom je tražio odgovornost ministra financija Ivana Šukera zbog neobjavljivanja kartica saborskih zastupnika, danas je prihvaćena tek od strane SDP-a. Vladajuća koalicija interpelaciju je ocijenila neobjektivnom, a Lesar je ostao i bez podrške HNS-a, svoje bivše stranke. HDZ smatra kako je Lesarova 'iniciajtiva', koja se intenzivirala prije nekoliko mjeseci kad je Šukera zatražio dostavljanje podataka o potrošnji ministara.

HDZ-ovac Andrija Hebrang poručio je Lesaru kako kritike i primjedbe šalje 'na krivu adresu', jer, kako je istaknuo, prema propisima iz 2000. godine, ministar Šuker nije odgovoran o tome tko može, a tko ne koristiti službene kartice, već čelnik svakog državnog tijela i resora. Socijaldemokrati u cjelokupnoj priči najviše vladajućoj koaliciji zamjeraju na bahatosti s kojoj su se postavili u spomenutoj tematici.

"Zbog te bahatosti Vlade nije ni čudo da se podaci o trošenju proračunskog novca skrivaju od javnosti. Sjetite se Verone! Imamo račune, nemamo račune, zagubili smo račune, pokazali smo račune, a nitko od nas račune nije vidio.", kazala je SDP-ova zastupnica, Brankica Crljenko referirajući se na Šukerovu reakciju početkom godine kad je Lesaru kazao kako "on nije blagajnik svojih kolega ministara".

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika