12.07.2008. / 11:57

Autor: Petra Horvat

Suđenje monstrumu

Austrijske vlasti prvi put ispitale Elisabeth Fritzl

Elisabet je prvi put ispitana na tajnoj lokaciji nakon što je liječnički tim ocijenio kako je zdrava

Austrijske su vlasti jučer prvi put ispitale Elisabeth Fritzl (42) koja je svom ocu Josephu Fritzlu, koji ju je 24 godine držao zatočenu u podrumu obiteljske kuće u Amstettenu, rodila sedmero djece. Ispitivanjem se pokušava ustanoviti na koji je način umrlo jedno od djece koje je Elisabeth Fritzl rodila svom monstruoznom ocu.

Kako bi se Elisabeth poštedjelo osobnog svjedočenja, pred sudom će biti puštena snimka jučerašnjeg ispitivanja koje će se nastaviti i idući tjedan. Sutkinja Andrea Humer, nadležna za suđenje Josephu Fritzlu, dopustila je ispitivanje Elisabeth Fritzl tek nakon što su liječnici dali dobru ocjenu njenog zdravlja.

Službena optužnica protiv Josepha Fritzla trebala bi biti spremna kroz nekoliko mjeseci. Monstrum je već ranije priznao kako je svoju kćer držao zatočenu, kako ju je seksualno iskorištavao, te kako je tijelo umrlog novorođenčeta spalio u podrumu.

Elisabet i djeca koja su živjela u podrumu, navodno uopće nemaju osjećaj za vrijeme i budućnost, oči su im osjetljive na svjetlost, a sada se nalaze na liječenju u psihijatrijskoj bolnici gdje ih štiti policija. Joseph Fritzl suđenje čeka u pritvoru u St. Poeltenu, oko 80 kilometara udaljenom od Beča.

Vezane vijesti

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Čelnik euroskupine Jean-Claude Juncker je u razgovoru u utorak na austrijskom državnom radiju O1 rekao da neće biti dubinskih promjena u programu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika