12.07.2008. / 18:32

Autor: Petra Horvat

Teheran

Iran prijeti uništenjem Izraela i američke vojne baze u slučaju napada

SAD i Izrael više su puta najavili kako će, zbog sumnje da proizvodi nuklearno oružje, napasti Iran ukoliko ne prestane s obogaćivanjem urana

Visoki iranski dužnosnik Mojtaba Zoalnor danas je izjavio kako će Iran, ako ga napadnu zbog njegova nuklearnog programa, uništiti Izrael i 32 američke vojne baze u Zaljevu i na Bliskom istoku, koje su unutar dometa iranskih raketa. Proteklih dana iranski su dužnosnici, kako bi umanjili važnost nedavnih raketnih pokusa koje je provela Revolucionarna garda, tvrdili kako Iran ne predstavlja prijetnju te kako nema namjeru napasti niti jednu državu, no i kako je odlučan u obrani svog teritorija.

Glavni dužnosnici zemlje izjavili su kako ne vjeruju kako će Izrael i SAD napasti njihova nuklearna postrojenja. "Još uvjek je jak angažman SAD-a u Afganistanu i Iraku, te si ne mogu priuštiti još jednu regionalnu krizu", rekao je ministar vanjskih poslova Manušer Motakki koji je dodao da je Izrael vrlo involviran u palestinska i libanonska pitanja.

Prošli su mjesec izraelske zračne snage izvele vojnu vježbu, nakon koje su počele spekulacije o mogućem napadu na iranska nuklearna postrojenja. SAD i njegovi saveznici optužuju Iran da pokušava razviti nuklearno oružje, no Teheran to demantira i tvrdi kako je program namijenjen isključivo proizvodnji struje.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika