13.07.2008. / 14:31

Autor: Petra Horvat

Murter

Gosti hotela Colentum zaraženi salmonelom

Od dvadesetak gostiju koji su se žalili na probavne smetnje u bolnici je zadržano njih devet, a njihovo je stanje danas stabilno

Županijski Zavod za javno zdravstvo javio je kako je dvadesetak gostiju i zaposlenika murterskog hotela "Colentum" u protekla dva dana zbog probavnih tegoba potražilo liječničku pomoć. Devet osoba je zadržano u bolnici, a prvi rezultati mikrobiološke analize pokazuju kako su zaraženi salmonelom.

Voditeljica Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije Ljubica Kronja izjavila je kako će konačni i potpuni rezultati pretraga biti poznati za dva do tri dana kada se provjere uzorci stolica svih zaposlenih u kuhinji hotela te spremačice. Mikrobiološku analizu uzoraka hrane i namirnica uzetih u hotelu djelatnici Županijskog zavoda za javno zdravstvo obavit će ovih dana, a rezultate možemo očekivati kroz pet dana.

Prvi oboljeli u hotelu "Colentum" imali su simptome visoke temperature, proljev i bolove u trbuhu, a liječničku su pomoć potražili još u petak. Sanitarna inspekcija iste je večeri obavila nadzor nakon čega je zatvorila hotelsku kuhinju koja do daljnjeg neće biti u uporabi.

Šibenska Opća bolnica javlja kako je stanje oboljelih danas stabilno i očekuje se kako će najvjerojatnije za dva dana biti pušteni iz bolnice.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika