14.07.2008. / 16:05

Autor: Nina Tomljanović

Sjednica

Saborski odbor za novog ravnatelja VSOA-e podržao Darka Grdića

Ostojić je na sjednici koja je bila zatvorena za javnost dodao kako su se svi nazočni upoznali s karijerom genarala Grdića te da članovi Odbora nakon toga nisu imali nikakvih pitanja

Na današnjoj sjednici odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora je doneseno pozitivno mišljenje da se general pukovnika Darka Grdića imenuje ravnateljem Vojne sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA)."Jednoglasno smo donijeli odluku o davanju pozitivnog mišljenja da Darko Grdić bude imenovan ravnateljem VSOA-e, a dalje je na predsjedniku Republike i premijeru da nakon zaprimanja našeg mišljenja i donesu odluku", kazao je predsjednik Odbora Ranko Ostojić.

On je na sjednici koja je bila zatvorena za javnost dodao kako su se svi nazočni upoznali s karijerom genarala Grdića te da članovi Odbora nakon toga nisu imali nikakvih pitanja.

General pukovnik Darko Grdić se u travnju 1991. godine uključio u Hrvatsku vojsku, a zapovjednik obrane grada Zagreba te načelnik stožera Zbornog područja Osijek bio je tijekom Domovinskog rata. Pročelnik vojnog kabineta u Uredu predsjednika je bio od 1998. do 1999. godine. Od 2003. do srpnja 2007. godine je bio vojni predstavnik RH pri NATO-u.Završio je studij obrane i zaštite, a ima i dva magisterija - iz menadžmenta na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i magisterij iz područja strateških studija na Ratnoj školi kopnenih snaga SAD-a, a 1994. završio je i Zapovjedno stožernu školu.

Ostojić kaže kako je odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost prihvatio informaciju ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje i glavnog vatrogasnog zapovjednika o ostvarenju plana aktivnosti u provedbi mjera zaštite od požara za ovu godinu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika