14.07.2008. / 17:38

Autor: Nina Tomljanović

Kosovo

Izdavanje putovnica od 21. srpnja

Za početak sljedećeg tjedna je najavljeno izdavanje diplomatskih i službenih putovnica kao i putnih dokumenata

Građani Kosova će od 21. srpnja moći dobiti putovnice te ostale osobne dokumente, priopćilo je kosovsko ministarstvo vanjskih poslova.

Kako navode dužnosnici s Kosova, sve pripreme za ovaj bitan poaso su obavljene. Nova kosovska putovnica bit će u skladu s europskim standardima. Na prednjoj strani nalazit će se grb Kosova, tekst će biti ispisan na jezicima albanskom i srpskom, kao i engleskom jeziku. Pristojba iznosi 25 eura a putovnice se izdaju na razdoblje od deset godina, a za djecu na tri godine.

Za početak sljedećeg tjedna je najavljeno izdavanje diplomatskih i službenih putovnica kao i putnih dokumenata. Nakon toga počet će se izdavati osobne iskaznice i vozače dozvole.

Od uspostave civilne misije UN-a na Kosovu su građani dobili putne isprave UNMIK-a, a nije bio mali broj građana Kosova koji su imali i putovnice bivše Jugoslavije odnosno zadnjih godina putovnice Srbije.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika