14.07.2008. / 18:57

Autor: Hrvoje Šimičević

Suđenje

Šimić: Kolege su me mogle ubiti pod narkozom

Šimić je kazao da mu je Ljerka Krajnović podmetnula omotnicu, ističući kako je svjedokinju iskoristila Udba i USKOK jer je željela spasiti oca. Dodao je kako je potražio pomoć u zagrebačkoj bolnici, jer se bojao da 'bi ga liječnici koji su svjedočili protiv njega, mogli ubiti dok je pod anestezijom'

U nastavku suđenja dr. Ognjenu Šimiću, optuženom za primanje mita i pranje novca, svjedočila je Ljerka Krajnović, krunska svjedokinja optužbe, koja je u kolovozu 2006. godine, u dogovoru s USKOK-om Šimiću predala kuvertu s 5000 eura mita za operaciju njezinog oca.

Krajinović je svjedočila oko sat vremena, prisjetivši se prvog razgovora s Šimićem u srpnju iste godine, kad joj je kazao da će na operaciju njezina oca morati pričekati nekoliko mjeseci, nakon čega je Krajnović Šimića sama odlučila prijaviti, 'jer je čula da je već prije primao mito'. Na snimci koja je danas preslušana čuje se razgovor, u kojem Ljerka Krajinović ponavlja kako joj je otac jako loše i samo spava, nakon čega se čuje kako Šimić prima dokumentaciju u kojoj je bila omotnica, njegovo traženje broja telefona, te na kraju 'poentiranje': “Dobro, ako je tako, neka dođe za deset dana.”

Šimić je pak kazao da mu je Ljerka Krajnović podmetnula omotnicu, ističući kako je svjedokinju iskoristila Udba i USKOK jer je željela spasiti oca. Dodao je kako je potražio pomoć u zagrebačkoj bolnici, jer se bojao da 'bi ga liječnici koji su svjedočili protiv njega, mogli ubiti dok je pod anestezijom.' "Poslušao sam je pa smo sjeli u auto i supruga me odvezla u bolnicu u Zagreb", kazao je Šimić, ističući kako je, iako možda ne izgleda bolesno, zapravo jako pogoršanog zdravstvenog stanja.

Vezane vijesti

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

U najnovijem izvješću pod nazivom ‘Novac, politika i moć: korupcijski rizici u Europi' nevladina organizacija Transparency International piše kako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika