Objavljeno u Nacionalu br. 661, 2008-07-15

Autor: Ante Mihić

Trend

Hibridni SUV za one koji žele inteligetno upravljati snagom

S Lexusovim vozilima upoznao sam se ne tako davno jer u Hrvatskoj nije bilo predstavništva za ta luksuzna Toyotina vozila. Iako sam imao priliku te automobile vidjeti na međunarodnim autosajmovima i detaljno saznati sve o Lexusovim modelima, ipak je osjećaj kada sjedite za upravljačem poseban doživljaj. Upravo zbog toga bio sam sretan kada sam na test dobio model RX 400h, ne zbog činjenice što ću voziti još jedan moćan automobil nego stoga što sam jedan od rijetkih koji ima privilegij uživati u Lexusovu vozilu. Iako sam do sada vozio model GS 300 i prisustvovao prezentaciji modela IS F, RX 400h je automobil koji je podigao razinu mog razmišljanja kada je riječ o automobilima i prvi put sam automobil gledao kao nešto mnogo važnije od prijevoznog sredstva. RX 400h je prvi hibridni SUV na svijetu, opremljen je pogonom Lexus Hybrid Drive, a karakterizira ga velika snaga te mala potrošnja i niska emisija ispušnih plinova.

RX 400h pogoni 3,3-litarski V6 benzinski agregat s dva elektromotora visoke izlazne snage i s naprednom kompaktnom baterijom. Snaga motora je 272 KS, do 100 km/h ubrzava za 7,6 sekundi, a potrošnja goriva iznosi za SUV nevjerojatnih 8,1 litru na 100 kilometara. Baš poput dizajna i izvrsnog motora, Lexus RX 400h ima i luksuznu unutrašnjost koja potvrđuje moju tezu da je ovaj automobil samo mali korak do savršenstva. Cijena od 533.540 kuna je visoka i bilo bi pogrešno napisati bilo što drukčije, ali za tu cijenu dobit ćete SUV vozilo koje će vas oduševiti svakim okretajem ključa i automobil koji će postati vaš najbolji prijatelj.

Vezane vijesti

Kutjevačkom vinu zlato u Francuskoj

Kutjevačkom vinu zlato u Francuskoj

Vino "de Gotho Aureus Chardonnay 2008" proizvođača Kutjevo d.d. osvojilo je zlatnu medalju na nedavno održanom 17. po redu svjetskom natjecanju vina… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika