13.08.2002. / 00:00

Autor: Berislav Jelinić

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ

NEUGODNA SVAĐA OTTA BARIĆA I NEVENKA HERJAVECA TIJEKOM OBJAVE KANDIDATA ZA PRIJATELJSKU UTAKMICU S WALESOM

...

NEUGODNA SVAĐA OTTA BARIĆA I NEVENKA HERJAVECA TIJEKOM OBJAVE KANDIDATA ZA PRIJATELJSKU UTAKMICU S WALESOM

Na tiskovnoj konferenciji tijekom koje je u utorak u Zagrebu novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Otto Barić imenovao 20 kandidata za predstojeći prijateljski susret Hrvatske i Walesa u Varaždinu, došlo je do žestoke svađe izbornika Barića i Nevenka Herjavca, čelnika Udruge hrvatskih prvoligaša, koji je na konferenciji govorio u ime organizatora utakmice s Walesom.
Herjavec je počeo svađu upitavši Barića zašto zanemaruje igrače iz domaće lige na račun “austrijanaca”, čija je liga, kako je rekao, slabija od hrvatske, ili zašto nije pozvao Sašu Bjelanovića ako mu treba centarfor-skakač.
“Nema šanse da je austrijska liga slabija od hrvatske. Ja bih volio da je to tako, ali nažalost nije. A što se tiče Bjelanovića, on ne igra, a (Marijo) Marić je standardan”, odgovorio je Barić, koji je najveće uspjehe u karijeri ostvario u Austriji. Herjavec se, međutim, nije dao smesti kad je pitanju jačina hrvatske i austrijske lige, pozivajući se na nedavno objavljenu informaciju u hrvatskom tisku, te je Bariću ponudio okladu po tom pitanju.
Ova neugodna svađa potpuno je zasjenila tiskovnu konferenciju na kojoj je Barić objavio popis od 20 igrača za skorašnji prijateljski susret s reprezentacijom Walesa u Varaždinu. Barić je objavio popis koji je zbog izostanka nekolicine do danas neizostavnih reprezentativaca bio prilično neočekivan. Na popisu od 20 igrača, trinaestorica su bila u sastavu nacionalne momčadi koja je nastupila na Svjetskom prvenstvu u Koreji i Japanu.
Za prijateljski dvoboj s Walesom pozvani su:

Stipe Pletikosa (Hajduk), Tomislav Butina (Dinamo), Boris Živković (Bayer 04 Leverkusen), Robert Kovač (Bayern), Dario Šimić (AC Milan), Josip Šimunić (Hertha Berlin), Davor Vugrinec (Lecce), Niko Kovač (Bayern), Filip Tapalović (Bochum), Stjepan Tomas (Vicenza), Milan Rapaić (Fenerbahče), Tomislav Marić (Wolfsburg), Daniel Šarić (Panathinaikos), Silvio Marić (Dinamo), Jurica Vranješ (Bayer 04 Leverkusen), Jerko Leko (Dinamo), Mladen Petrić (Grasshoppers), Mario Bazina (GAK Graz), Marijo Marić (FC Kaernten), Goran Vlaović (Panathinaikos).

Najveća iznenađenje izazvalo je pozivanje Filipa Tapalovića koji nastupa za njemački klub Bochum i Marija Marića, koji nastupa za FC Kaernten. Za igrača Bochuma Tapalovića Barić je predvidio je mjesto na lijevom boku, a za napadača Kaertena Marića izbornik je rekao da je vrlo dobar napadač, jak u skoku, koji je prošle sezone postigao 16 pogodaka u 25 susreta. Pozivnicu je dobio i Tomislav Marić, koji igra u njemačkom klubu Wolfsburgu.

Na popisu nema Alena Bokšića, Davora Šukera, Igora Tudora, Roberta Jarnija, Marija Stanića, Zvonimira Solde, Ivice Olića, te Anthonyja Šerića. Izbornik je izvijestio da se Bokšić i Tudor još ne osjećaju spremnima, te da sa Šukerom i Soldom namjerava dodatno porazgovarati. Robert Jarni i Ivica Olić nisu pozvani jer do sastavljanja popisa nisu imali klub, s tim da je mladi napadač tek noćas postao član Dinama.
“Svi oni koji su bili na Svjetskom prvenstvu i ubuduće će kandidirati za reprezentativni dres. Uvjeti se znaju, moraju u kontinuitetu pružati dobre partije”, istaknuo je Barić.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika