05.11.2003. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

UNICEF

POČELA AKCIJA UNICEFA - "STOP NASILJU MEĐU DJECOM"

POČELA AKCIJA UNICEFA – “STOP NASILJU MEĐU DJECOM”

U srijedu je u Zagrebu predstavljena nacionalna kampanja UNICEF-ova ureda u Hrvatskoj “Stop nasilju među djecom”. Cilj ove akcije je borba protiv bullyinga tj. sprečavanje maltretiranja djece od strane druge djece. Akcija će se odvijati u dvije faze: u prvoj će se fazi pomoću medijske kampanje u tiskanim medijima, radiju i televiziji, nastojati osvijestiti postojanje ovog problema u hrvatskoj javnosti te prikupiti potrebna sredstva za provedbu programa u školama. U drugoj će fazi akcije, tijekom sljedeće godine, UNICEF uz pomoć hrvatskih stručnjaka provesti program edukacije i prevencije nasilja među djecom u 100 škola. Kako bi stotinu škola postalo “Škola bez nasilja” potrebno je osigurati 2 milijuna kuna.
“Svi možemo dati neki doprinos da bi nam djeca bila zaštićena i rasla kao zdrave osobe, sa idejama plemenitosti i prijateljstva, a ne nasilja”- naglasio je UNICEF-ov ambasador dobre volje Zlatan Stipišić Gibonni. U sklopu akcije otvoren je broj telefona: 060 880 880 pozivom na koji građani koji se žele uključiti u ovu akciju mogu donirati tri kune + PDV, za provedbu projekta.
Gibonni je snimio poruku koju mogu poslušati svi koji nazovu ovaj broj. Otvoren je i račun u Zagrebačkoj banci na kojeg građani i pravne osobe mogu uplatiti željeni iznos koji će se koristiti za provedbu ove akcije. Broj računa je: 2360000 – 1500057008 kod Zagrebačke banke d.d. – uz napomenu donacija UNICEF “Stop nasilju među djecom”

Vezane vijesti

UN: U Africi jedna od najvećih epidemija kolere

UN: U Africi jedna od najvećih epidemija kolere

Dijelove središnje i istočne Afrike pogodila je jedna od najvećih epidemija kolere u povijesti s više od 85.000 prijavljenih slučaja i 2.466 umrlih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika