15.07.2008. / 11:13

Autor: Petra Horvat

Suđenje za ratni zločin

Ponovno odgođeno suđenje Glavašu

Prošlo je ročište, kada je trebao svjedočiti Milan Šipoš, odgođeno za 14. srpnja zbog bolesti petooptuženog Radovana Kovača, no novo je ročište odgođeno zbog bolesti drugooptuženog

Suđenje Branimiru Glavašu i ostalim optuženicima za zločine počinjene nad srpskim stanovništvom u Osijeku za vrijeme Domovinskog rata, odgođeno je do kraja kolovoza zbog bolesti drugooptuženika Ivice Krnjaka.

Vještačenje je proveo sudski vještak Vladimir Gašparović koji nije mogao sa sigurnošću utvrditi je li drugooptuženi sposoban sudjelovati u raspravi. Gašparović je rekao kako se tegobe zbog kojih je Krnjak hospitaliziran nisu se ponavljale, no tek će koronografija utvrditi hoće li ubuduće biti sposoban prisustvovati suđenju.

Sudac Željko Horvatović raspravu je otkazao nakon što je utvrdio kako nema uvjeta potrebnih za njen nastavak, a novo je ročište zakazao za 29. kolovoza, nakon ljetne stanke. Suđenje bi se trebalo nastaviti i tijekom rujna, u kojem je zakazano 16 rasprava.

Glavaša i suoptuženike tereti se za ratni zločin nad osječkim Srbima 1991., odnosno egzekucije civila na obali Drave te mučenja i ubojstva u garaži sekretarijata za narodnu obranu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika