15.07.2008. / 13:33

Autor: Petra Horvat

Rusija

Medvedev: Proturaketni će štit samo pogoršati situaciju

Rusiju dodatno ljuti vojno partnerstvo SAD-a i Gruzije, čiju vojsku obučavaju i opremaju Amerikanci

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev danas je izjavio da će postavljanje američkog proturaketnog štita u Europi narušiti sigurnost starog kontinenta, te da će Rusija na taj potez 'adekvatno odgovoriti'. "Proturaketni štit, koji će biti postavljen na području srednje Europe, samo će pogoršati situaciju", izjavio je Medvedev tijekom sastanka s ruskim veleposlanicima u inozemstvu koji su se sastali u Moskvi. Medvedev smatra kako je obaveza Rusije da na to odgovori na adekvatan način, te da su SAD i EU upozoreni na to.

Paralelno s tim, danas se odvijaju američke vojne vježbe u Gruziji. SAD su saveznik Gruzije i razljutile su Rusiju podrškom nastojanjima Tbilisija, gruzijske prijestolnice, da se pridruži NATO-u. Gruzija ima kontingent od 2000 vojnika koji podržava koaliciju pod američkim vodstvom u Iraku, a Washington obučava i oprema gruzijsku vojsku.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika