16.07.2008. / 09:11

Autor: Marko Biočina

Novi klub

Srpski košarkaš kojeg traži Interpol potpisao za K.K. Vrbas

Ako prije toga ne bude uhapšen, Miladin Kovačević će pripreme sa svojim novim klubom započeti 10. kolovoza.

Mladi srpski košarkaš Miladin Kovačević za kojim je raspisana Interpolova tjeralica i radi kojeg je došlo do diplomatskih nesuglasica između SAD-a i Srbije, slijedeće će sezone nastupati za košarkaški klub Vrbas.

To je objavio kapetan momčadi KK Vrbas Bojan Marković: "Razgovarao sam s Miladinovim ocem Petrom i rekao mu da su Miladinu vrata KK Vrbas otvorena i može doći igrati kod nas kad god hoće. Klub je s njim danas potpisao ugovor, tako da je on naš registrirani igrač".

Podsjetimo, Kovačević je kao talentirani košarkaš studirao na američkom sveučilištu Binghamton. Tamo je u tučnjavi u studentskom restoranu prebio drugog studenta, Bryana Steinhauera, koji je od onda u komi.

Kovačević je odmah nakon incidenta uhićen, te mu je oduzeta putovnica, no vrlo brzo je izašao iz pritvora kad je njegova majka uplatila jamčevinu od 100 tisuća dolara.

Iako mu američke vlasti nisu vratile putovnicu, Kovačević je uspio napustiti SAD uz pomoć privremen putne isprave koju mu je izdala srpska ambasada. To je izazvalo bijes američke javnosti, a čak je i sama Hillara Clinton od State Departmenta tražila da počne raditi na izručenju Kovačevića SAD-u.

Srbija zasad odbija to učiniti, a Kovačevićeva obitelj se do sada nekoliko puta oglasila u medijima tvrdeći kako njihov sin nije kriv, već ga mediji progone zato što je Srbin. Ako prije toga ne bude uhapšen, Miladin Kovačević će pripreme sa svojim novim klubom započeti 10. kolovoza.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika