16.07.2008. / 09:40

Autor: Marko Biočina

Nova Gradiška

Dvoje putnika izgorjelo u srpskom autobusu

Iako je očevid još uvijek u tijeku, pretpostavlja se kako je nesreću skrivio vozač autobusa, koji je zaspao za volanom

Najmanje su dvije osobe poginule u velikoj prometnoj nesreći koja se jutros dogodila na autocesti između Zagreba i Beograda kod Starog Petrovog Sela. Autobus srpskog autoprijevoznog poduzeća Lasta putovo je iz smjera Splita prema Beogradu kad mu je oko 4:30 pukla guma. Autobus je udario u zaštitnu ogradu, prevrnuo se i zapalio.

Prema još nepotvrđenim informacijama, osmero ljudi je prevezeno u bolnicu u Novoj Gradiški, a sumnja se kako su 70-godišnji starac i 15-godišnja djevojčica izgorili u autobusu.

Generalni direktor Laste Velibor Sovrović izjavio je kako oni vjerojatno nisu stigli izaći iz vozila kad se zapalilo. Sovrović je također najavio kako je iz Srbije poslan drugi autobus koji će prevesti neozlijeđene putnike, te kako će ta tvrtka intervenirati kod hrvatskih i srpskih vlasti kako bi putnici mogli prijeći među državnu granicu, jer su mnogima od njih u nesreći izgorjeli dokumenti.

Neki od unesrećenih izrazili su svoje nezadovoljstvo činjenicom da je hrvatskoj policiji i vatrogascima trebalo više od pola sata da stignu na mjesto nesreće. Iako je očevid još uvijek u tijeku, pretpostavlja se kako je nesreću skrivio vozač autobusa, koji je zaspao za volanom.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika