16.07.2008. / 11:17

Autor: Nina Tomljanović

Utaja poreza

Bivšem čelniku Samsunga tri godine uvjetne

Tužiteljstvo je iz prve tražilo zatvorsku kaznu od sedam godina, no zaključilo je da to kazneno djelo ne zaslužuje strogu zatvorsku kaznu

Jedan od najmoćnijih poslovnih ljudi i bivši čelnik južnokorejske tvrtke Samsung, 66-godšnji Lee Kun-Hee je osuđen na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od tri godine zbog utaje poreza.

Lee je oslobođen optužbe za izigravanje povjerenja, jer je južnokorejsko pravosuđe ocijenilo da ta optužba nije utemeljena. Ipak, Lee će morati platiti novčanu kaznu od 110 milijardi wona ili 109 milijuna dolara.

Tužiteljstvo je iz prve tražilo zatvorsku kaznu od sedam godina, no zaključilo je da to kazneno djelo ne zaslužuje strogu zatvorsku kaznu.

Lee Kun-Hee je tvrtkom upravljao tijekom 20 godina, a nakon istrage zbog korupcije ju je napustio u travnju. Optužen je da je skrivao prihode na računima otvorenima s posuđenim imenima, zakinuvši poreznu upravu za 112,8 milijardi wona (72 milijuna eura).

Lee je osumnjičen i za ilegalni prijenos ovlasti na sina i nasljednika Lee Jae-Yonga, također čelnika u Samsungu.

Vezane vijesti

Samsung predstavio Galaxy Ace Duos

Samsung predstavio Galaxy Ace Duos

Samsung je najavio novi mobilni telefon, Samsung Galaxy Ace. Dizajniran za korisnike koji žive aktivnim načinom života, Galaxy Ace Duos bit će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika