16.07.2008. / 12:56

Autor: Hrvoje Šimičević

Zagrebački holding

Ljubičić: Nema govora o otpuštanju radnika i privatizaciji

Iako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jučer kazao da bi se dio Holdinga vrlo vjerojatno mogao privatizirati, predsjednik uprave zagrebačkog komunalnog diva decidirano je odbacio ove tvrdnje. Ljubičić je također istaknuo kako neće biti otpuštanja radnika

Predsjednik uprave zagrebačkog Holdinga Slobodan Ljubičić kazao je u izjavi za Nacional.hr kako ne postoji nikakva šansa da se bilo koja podružnica te mega tvrtke privatizira. "Ništa od privatizacije. Istina je da ćemo uvesti nove mjere s ciljem smanjenja cijena komunalnih usluga do kraja godine, a navodi da ćemo privatizirati djelove holdinga nisu točni", kazao je Ljubičić, vidno iznenađen našim pitanjem, unatoč jučerašnjoj najavi gradonačelnika Milana Bandića izrečenoj u kontekstu restrukturiranja zagrebačkog komunalnog diva.

Naime, Bandić je braneći izvješće o poslovanju Zagrebačkog holdinga, jučer na sjednici Skupštine grada kazao kako se neke tvrtke bitne za komunalnu infrastrukturu neće privatizirati, ali da se to ne odnosi na pojedine podružnice, koje će kao prvi cilj restrukturiranja holdinga 'morati ugledati svjetlo dana tržišne utakmice'.

Ljubičić, koji je također nazočio Skupštini, decidirano je ustvrdio kako masovnog otpuštanja radnika iz holdinga, kojih trenutačno ima 13.200 - neće biti, iako je gradonačelnik Bandić rekao kako radna mjesta više nisu sigurna, 'jer na posao svakog dana ne dolazi 3200 ljudi.' "Sutra bi trebalo otpustiti njih 2500, a zaposliti 1000 koji Holdingu trebaju", kazao je jučer Bandić.

"Riječ je zapravo bila o stilskoj figuri. Gradonačelnik nije mislio o nikakvom otpuštanju, već o procjeni radnika koji su tijekom godine dosta vremena izbivali s posla zbog raznih razloga. To je normalan proces koji se događa i u drugim tvrtkama ", istaknuo je Ljubičić.

Vezane vijesti

Kako je URIHO oblačio Holding

Kako je URIHO oblačio Holding

Kako smo i najavili, Nacional počinje objavljivati dokumente o nezakonitostima u URIHO-u nakon što smo optuženi da radimo na štetu invalida. Sve… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika