16.07.2008. / 14:53

Autor: Nina Tomljanović

Državno odvjetništvo u Kemptenu

Nakon Jelavićevog izručenja, sud odlučuje o pritvoru

"Nakon izručenja osumnjičeni će biti priveden istražnom sucu koji će odlučiti o određivanju pritvora. Taj postupak neće biti javan", izjavio je državni odvjetnik u Kemptenu Peter Koch

Nikica Jelavić koji je prošlog tjedna uhićen u Sloveniji, njemačkom istražnom sucu koji će odlučiti o određivanju pritvora, će biti priveden nakon izručenja Njemačkoj, izvijestilo je za Hinu državno odvjetništvo u Kemptenu."Nakon izručenja osumnjičeni će biti priveden istražnom sucu koji će odlučiti o određivanju pritvora. Taj postupak neće biti javan", izjavio je državni odvjetnik u Kemptenu Peter Koch.

Jelavić koji je uhićen temeljem europskog naloga će izručenje Njemačkoj čekati u pritvoru u Sloveniji. Početkom tjedna ga je sud u Krškom ponovo odbio pustiti na slobodu uz jamčevinu od pola milijuna eura.

Jelavić, koji je prošlog utorka uhićen u Sloveniji temeljem europskog uhidbenog naloga, čekat će izručenje Njemačkoj u pritvoru u Sloveniji jer ga je sud u Krškom ponovno odbio pustiti na slobodu uz jamčevinu od pola milijuna eura, kazao je u utorak njegov odvjetnik Drago Šribar.

Njemačko tužiteljstvo Jelavića sumnjiči da je prije četiri godine uhićen u Frankfurtu zbog sumnje da je 1990. godine sudjelovao u pokušaju pljačke draguljarnice u njemačkom gradu Kemptenu, no na njemačkom je sudu, prije četiri godine, oslobođen te sumnje. Ipak, tijekom postupka je proveo tri mjeseca u pritvoru a nakon oslobađajuće presude je odlučio podići tužbu radi naknade štete. Slovenski su ga graničari zadržali zbog navodno krivotvorenih ugovora sklopljenih u Sloveniji, koje je predložio uz tu tužbu. Naveo je dvojicu svjedoka da lažno svjedoće, tražeći od njih 530 tisuća eura odštete.

Vezane vijesti

Jelavić: Ispuniti ćemo očekivanja navijača

Jelavić: Ispuniti ćemo očekivanja navijača

U razgovoru za Evertontv napadač hrvatske nogometne reprezentacije Nikica Jelavić izrazio je optimizam i vjeru da zajedno sa suigračima na Euru može… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika