18.07.2008. / 12:18

Autor: Petra Horvat

Nakon ispitivanja

Osumnjičeni za napad na Rađenovića zadržani u pritvoru

Osumnjičenima je dodijeljan dvodnevni pritvor i kaznena prijava za nanošenje teških tjelesnih ozljeda

Jutros je završeno saslušanje Miodraga Šimunca (41) i Nikole Presečkog (26) osumnjičenih za napad na bivšeg direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića. Zagrebački Županijski sud, kojim je presjedao sudac Ivan Sarić, odredio im je 48-satno zadržavanje u pritvoru. Osumnjičenici su u Istražni centar županijskog suda privedeni sinoć oko 23 sata, a sudac Sarić je s ispitivanjem završio jutros, nakon čega je donio odluku o dvodnevnom pritvoru. Očekuje se da će u tom razdoblju tužiteljstvo podnijeti istražni zahtjev. Osumnjičeni su iznijeli svoju obranu, no sadržaj njihova iskaza za sada je nepoznat.

Sudac Sarić je demantirao napise nekih medija kako su osumnjičeni pod optužbom za udruživanje u zločinačku organizaciju i razbojstva. "Policija je protiv njih podnijela kaznenu prijavu zbog nanošenja teške tjelesne ozljede, ali ne i za udruživanja u zločinačku organizaciju i razbojstva", rekao je sudac Sarić. Policija je jučer kopajući u blizini stana Šimunca pronašla aluminijsku palicu kojom je 16. svibnja na svom kućnom pragu, u naselju Travno, pretučen Rađenović.

Mediji još od jučer pišu kako du osumnjičeni Presečki i Šimunac samo izvršitelji napada koji je nepoznati naručitelj dogovorio preko posrednika. Posrednik je, navodno, 42-godišnjak koji je bio uhićen u vukovaru, no nakon ispitivanja je pušten na slobodu. Postoje napisi kako je naručitelj izvršiocima dao 3000 eura za napad na Rađenovića koji je, navodno, Presečkog prepoznao kao napadača koji ga je poprskao suzavcem, što je Presečki navodno priznao u nazočnosti odvjetnika. Napadači su navodno imali popis još nekih zvučnih imena ljudi koje je trebalo napasti. Takva nagađanja nije potvrdila policija, niti tužiteljstvo.

Šimunac je policiji poznat zbog šverca automobila, a teretilo ga se da je početkom 90-ih ukrao automobil nekadašnjem nogometašu Vladi Kasalu. Također, bio je jedan od svjedoka u procesu tzv. zločinačkoj organizaciji.

Rađenović je pohvalio policiju zbog uhićenja napadača. "Pronalazak krivaca za brojne napade poput onoga u kojem je on bio žrtva vratiti građanima vjeru u institucije pravne države", rekao je Rađenović.

Vezane vijesti

'Bandić je naručio premlaćivanje Rađenovića'

'Bandić je naručio premlaćivanje Rađenovića'

Tri godine nakon što je završio u zatvoru zbog premlaćivanja Igora Rađenovića, Miodrag Šimunac odlučio je otkriti ime naručitelja. Za Vijesti RTL-a… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika