19.07.2008. / 11:07

Autor: Hrvoje Šimičević

60 dana

Otmičar Zagorčeva sina na privremenoj slobodi

Odluka je donesena 16. srpnja, ali Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu preko žalbe je istaknulo kako je operacija njegove supruge bila zakazana za 26. lipnja, što bi prema njima značilo da više ne postoji razlog za prekid

Otmičar sina Vladimira Zagorca, Ivan Mateković Ico, za sada nepravomoćno, pušten je sudačkom odlukom na 60 dana slobode kako bi se skrbio o djeci jer mu je supruga na operaciji. Mateković je na izdržavanju sedmogodišnje zatvorske kazne jer je organizirao otmicu maloljetnog Zagorčevog sina početkom 2004. godine.

Odluka je donesena 16. srpnja, ali Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu preko žalbe je istaknulo kako je operacija njegove supruge bila zakazana za 26. lipnja, što bi prema njima značilo da više ne postoji razlog za prekid.

Do slične je situacije došlo prije četiri mjeseca, kad je sudac suda u Varaždinu donio odluku kojom se prekida Matekovićevo izdržavanje kazne na tri mjeseca. Međutim, prije toga Odvjetništvo nije obaviješteno, pa je ova odluka na kraju i poništena.

Vezane vijesti

Sanadera sloboda stoji 12,4 milijuna kuna

Sanadera sloboda stoji 12,4 milijuna kuna

Istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu prihvatio je odluku Ustavnog suda o ukidanju pritvora Ivi Sanaderu te mu je odredio mjere opreza. Naime,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika