19.07.2008. / 14:57

Autor: Hrvoje Šimičević

Poruka vodstvu Splitskog ljeta

Protagonisti 'Bakhe': Ako se ne ispričate, nećemo nastupiti

"Ukoliko javna isprika ne stigne do 20,45 autori i izvođači „Bakhi“ smatrat će da je njihova predstava definitivno zabranjena te se zahvaliti svojim gledateljima i napustiti OŠ Spinut", stoji u zaključcima jutrošnjeg sastanka

"Javnu ispriku umjetničkog vodstva Splitskog ljeta autori i izvođači predstave „Bakhe“ čekat će do samo početka premijere. Ukoliko javna isprika ne stigne do 20,45 autori i izvođači „Bakhi“ smatrat će da je njihova predstava definitivno zabranjena te se zahvaliti svojim gledateljima i napustiti OŠ Spinut", stoji u zaključcima jutrošnjeg sastanka koji su održali protagonisti zabranjene pa opet 'dopuštene' predstave Bakhe.

Dio je to ultimatuma koje su izvođači i autori predstave u otvorenom pismu odaslali ravnatelju Splitskog ljeta Milanu Štrljiću, koji je pokušao zabraniti premijeru Euripidovih Bakhi u režiji Olivera Frljića. Traže javnu ispriku vodstva Splitskog ljeta zbog "sramotnih i neprihvatljivih neistina", ili u protivnom neće nastupiti.

Predstava je postavljena u režiji mladog umjetnika Olivera Frljića, a između ostalog sadrži i govor premijera Sanadera na splitskoj rivi, u kojem daje podršku optuženim generalima. Po ukinuću predstave, a potom i vraćanju na repertoar, oglasio se ravnatelj faeivala Milan Štrljić ističući kako je do toga došlo jer se predstava u zadnji čas u dijelovima drastično mijenjala, te da nije dovršena.

Glumci i autori predstave to su demantirali, ističući kako se radi o notornom primjeru političke cenzure. Po mnogima, ključ vraćanja predstave na repertoar, bilo je izjašnjavanje premijera Ive Sanadera, koji je ovo zabranjivanje nazvao nedopustivim.

Vezane vijesti

Filip Juričić: 'Sudjelovao bi u pjevačkom showu'

Filip Juričić: 'Sudjelovao bi u pjevačkom showu'

"Posljednjih mjesec dana u pogonu sam od osam ujutro do 10 navečer. I onda idem spavati. Nema izlazaka, nema televizije, nema druženja, nema… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika