20.07.2008. / 11:35

Autor: Hrvoje Šimičević

Zagrebačke ceste

Četvorica odgovorna za milijunske pronevjere

Četvorka koju je Rađenović prijavio i dalje se nalazi na istim radnim pozicijama, unatoč činjenici da su revizijskom provjerom prokazani kao odgovorni za milijunske gubitke tvrtke

Poslovanje Zagrebačkih cesta, podružnice Zagrebačkog holdinga, pod istragom je MUP-ovog odjela za kriminal, piše Večernji list. Šef zagrebačkog kontrolnog ureda Mirko Herak potvrdio je kako su na zahtjev pretučenog bivšeg direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića napravili revizijsko izvješće.

Izvješće je proslijeđeno Rađenoviću, gradonačelniku Milanu Bandiću te predsjedniku uprave Holdinga Slobodanu Ljubičiću. Na temelju toga, Rađenović je prijavio četvoricu djelatnika Zagrebačkih cesta USKOK.u, kazao je Herak. Time je i pojašnjen razlog zbog čega izvješće nije došlo do zastupnika u zagrebačkoj Skuštini. S druge strane, četvorka koju je Rađenović prijavio, i dalje se nalazi na istim radnim pozicijama, unatoč činjenici da su revizijskom provjerom prokazani kao odgovorni za milijunske gubitke tvrtke.

Jedan od prijavljenih USKOK-u, financijski direktor Slobodan Gracin navodno je uz tehničkog direktora Stipu Ćorića zaslužan za kreiranje poslovne politike Zagrebačkih cesta. Oni su zamjerali Rađenoviću novi radni 'režim' koji je uveo, poput kontrole potrošnje goriva ili pak uskraćivanje cjelodnevnog korištenja službenih automobila, piše Večernji.

Uz reviziju poslovanja Zagrebačkih cesta, USKOK se navodno minuciozno bavi proučavanjem poslova koje je ova podružnica sklapala s stalnim kooperantima.

Rađenović je, podsjećamo, 16. svibnja pretučen ispred svog stana, vjerojatno jer je po dolasku na poziciju direktora Zagrebački cesta odmah najavio borbu protiv kriminala unutar Holdinga. Krajem travnja, na zahtjev Rađenovića, USKOK-ovi istražitelji i policija ušli su u Zagrebačke ceste kako bi provjerili zakonitost poslovanja.

Nakon napada, Rađenović se vratio na posao u Holding, no ne i na poziciju direktora Zagrebačkih cesta.

Prije četiri dana, policija je uhitila tri osobe koje su sumnjičili kao napadače na Rađenovića, a navodno su im plaćene velike svote za 'sačekušu'. Dan poslije, jedan od uhićenih je pušten, jer se pokazalo kako nema veze s napadom. I dalje nisu poznati sami organizatori ovog događaja.


Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika