20.07.2008. / 10:26

Autor: Hrvoje Šimičević

Pobjeda nad Njemačkom

Hrvatski košarkaši izborili Olimpijske igre

Smjer utakmice uvelike je uvjetovan izvrsnom obranom Hrvatske, te činjenicom da je najbolji igrač Njemačke Dirk Nowitzki, iako s 30 poena, bio spriječen da dobrano pojača efikasnost

Nakon punih 12 godina Hrvatska košarkaška reprezentacija nastupiti će na Olimpijskim igrama. Poslije sinoćnje pobjede nad Nijemcima, u polufinalnom dvoboju kvalifikacija u Ateni rezultatom 76-70, Hrvatska je izborila nastup u Pekingu, te će prvi put nakon Atlante 1996. godine biti u društvu najboljih reprezentacija na Olimpijskim igrama.

Sinoćnjom pobjedom Hrvatske, hrvatskih sportaša po prvi će put od osamostaljenja biti više od 100, njih 104. Najistaknutiji pojedinci u pobjedi protiv Njemačke bili su Marko Tomas sa 21 i Nikša Prkačin sa 10 koševa, dok je Dirk Nowitzki za Njemačku ubacio 30 poena.

Smjer utakmice uvelike je uvjetovan izvrsnom obranom Hrvatske, te činjenicom da je najbolji igrač Njemačke Dirk Nowitzki, iako s 30 poena, bio spriječen da dobrano pojača efikasnost. Vjerojatno ključni trenutak dogodio se pred sam kraj, kad je tri minute prije kraja Davor Kus pogodio tricu za 63:53, a nakon toga se, iako su pokušavali, Nijemci nisu mogli vratiti. Ovime je Hrvatska završila svoj uspješni kvalifikacijski niz i sada slijede pripreme za Olimpijske igre.

Prolaz za Peking odiguran je reprezentacijama koje dođu do finala aktualnih kvalifikacija, a treća zemlja će biti poznata poslije sraza dviju poraženih reprezentacija u polufinalu. U drugom polufinalu igrat će Grčka i Portoriko, dok će poraženi u večeras igrati protiv Njemačke za treće mjesto.

Vezane vijesti

Grčki neredi nakon samoubojstva umirovljenika

Grčki neredi nakon samoubojstva umirovljenika

Mnoštvo ljudi se okupilo sinoć na glavnom atenskom trgu Sintagma gdje je umirovljeni farmaceut Dimitris Christoulas izvršio samoubojstvo, izvještava… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika