21.07.2008. / 09:44

Autor: Hrvoje Šimičević

Ratni zločini

Župljanin se izjašnjava o krivnji

Cijelo vrijeme od uhićenja Župljanin je negirao svoj identitet, pa bi se ubrzo trebao provesti DNK test i usporedba otisaka prstiju

Bivši šef policije bosanskih Srba Stojan Župljanin, optužen za genocid i ratne zločine nad Bošnjacima i Hrvatima u BiH, na Haškom sudu danas će se izjasniti o krivnji.

Podsjetimo, ove je godine uhićen nakon što je devet godina bio u bjegu. Cijelo vrijeme od uhićenja Župljanin je negirao svoj identitet, pa bi se ubrzo trebao provesti DNK test i usporedba otisaka prstiju. Župljanin će se danas izjasniti nakon što je prije mjesec dana to odbio učiniti.

Župljanina se po optužnici iz 1999. godine tereti da je počinio zločine nad bošnjacima i Hrvatima u BiH 1992. godine, prenosi Hina. Optužen je za progon, istrebljenje, ubojstvo, mučenje, okrutno postupanje, nehumana djela, deportacije, bezobzirno razaranje naselja te vjerskih i kulturnih objekata.

Vezane vijesti

Župljanin: Ne osjećam se krivim

Stojan Župljanin, nekadašnji šef policije bosanskih Srba optužen po 12 točaka optužnice za ubojstva, mučenje i progon bosanskih muslimana i Hrvata… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika