21.07.2008. / 13:40

Autor: Nina Tomljanović

HZZO

Smijenjen Tonči Buble

Buble je smijenjen zbog optužbi pojedinih medija da je na upit u vezi odobravanja skupih lijekova, rekao da bi neki pacijenti trebali umrijeti

Tonči, Buble, razriješen je dužnosti Službe za lijekove te je raspoređen na drugo radno mjesto u HZZO-u, priopćeno je iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Buble je smijenjen odlukom direktora Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) Većeslava Bergmana, a njegovu je smjenu nedavno zatražio i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović.

Buble je smijenjen zbog optužbi pojedinih medija da je na upit u vezi odobravanja skupih lijekova, rekao da bi neki pacijenti trebali umrijeti. Prošloga četvrtka Buble je govorio o Fondu skupih lijekova HZZO-a te o načinu odobravanja tih lijekova za pacijente koji boluju od rijetkih bolesti, malignih oboljenja ili hepatitisa C.

Cijeli slučaj Buble nije želio komentirati već je kazao kako je sve što je imao za reći, rekao u petak kada je ustvrdio da je žrtva novinarskog linča i niza neistina zbog čega namjerava pokrenuti niz pravnih procedura. Kao primjere novinarske montaže, Buble je naveo priloge Nove TV i dnevnika Slobodna Dalmacija.

Vezane vijesti

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

Borislav Perica, bivši ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera, ispitan je u riječkom USKOK-u, piše Večernji list. Kaže da su ga pozvali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika