Objavljeno u Nacionalu br. 662, 2008-07-22

Autor: Nacionalova redakcija

Završetak zatvorske suradnje

Petraču diktirao memoare

Dinko ŠakićDinko ŠakićDinko Šakić, osuđenik za ratne zločine u II. svjetskom ratu, koji je preminuo u nedjelju 20. srpnja u Kliničkoj bolnici Dubrava, tijekom odsluženja kazne u Lepoglavi dijelio je ćeliju s Hrvojem Petračem. Otkako ih je zatvorska uprava smjestila u istu ćeliju, Petrač je svakodnevno pomagao teško bolesnom Šakiću koji je proteklih godina bolovao od čak jedanaest bolesti.

Tijekom zatvorskih dana Šakić je Petraču često iznosio pojedinosti iz svog života, pa se u jednom trenutku rodila ideja da Petrač zabilježi sva Šakićeva sjećanja. Da bi mogao pratiti i zapisati Šakićeve memoare, Petrač je čak nabavio digitalni diktafon s kojeg je Petrač namjeravao prepisivati Šakićeve snimke na računalo.

Ipak, kad su zatvorski stražari uočili neuobičajenu aktivnost zatvorskog dvojca, o tome su obavijestili upravitelja kaznionice koji je Petraču oduzeo diktafon, a navodno je trebao biti kažnjen i izolacijom u samici. Ipak, Šakić je Petraču i dalje često pričao o detaljima iz svoje prošlosti, pa je moguće da će ih Petrač jednoga dana ipak objaviti.

Vezane vijesti

Petrač i Mateković Zagorcu moraju vratiti 750.000 eura

Petrač i Mateković Zagorcu moraju vratiti 750.000 eura

Hrvoje Petrač i Ivan Mateković, pravomoćno osuđeni zbog otmice sina bivšeg generala i pomoćnika ministra obrane Vladimira Zagorca, moraju Zagorcu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika