Objavljeno u Nacionalu br. 662, 2008-07-22

Autor: Nacionalova redakcija

London

Prazni avioni na Heathrowu

Heathrow je centar europskog zračnog prometaHeathrow je centar europskog zračnog prometaAvioni britanske zračne kompanije BMI, treće po veličini u toj zemlji, od jeseni će letjeti prazni na linijama iz Londona, samo da ne izgube pravo slijetanja na londonski aerodrom Heathrow. Taj je aerodrom centar europskog zračnog prometa i vrlo je teško dobiti pravo na slijetanje. Procjenjuje se da godišnje pravo za slijetanje vrijedi 30 milijuna funti. Kompanija je dužna redovito održavati liniju za koju je dobila dozvolu slijetanja, a ako otkaže više od 20 posto letova zbog malog broja putnika ili drugih razloga gubi to pravo slijetanja u korist neke druge aviokompanije.

U BMI-i, koji tjedno povezuje 36 aerodroma sa 1700 letova, smatraju da će im se ujesen broj putnika na mnogim linijama tolikoo smanjiti da ih na nekim uopće neće biti, ali će tvrtka i dalje letjeti na svim linijama prema Londonu da ne izgubi pravo slijetanja na Heathrow za sljedeću sezonu. Tako će se ponašati i većina drugih kompanija, a neke su čak unajmile glumce da izigravaju putnike, jer na druge britanske aerodrome u turističkim mjestima, gdje je također teško dobiti pravo za slijetanje, imaju obvezu dovsti stanovit broj putnika.

Vezane vijesti

Ušminkani vodoskoci u nekadašnjem carstvu sitnih dilera

Ušminkani vodoskoci u nekadašnjem carstvu sitnih dilera

Prošloga tjedna u Londonu je za javnost otvoren Granary Square, jedan od najvećih urbanih javnih prostora tog tipa u Europi koji će veličinom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika